Szilvalekváros tepertős papucs recept
Szilvalekváros tepertős papucs
Aranygaluska vaníliasodóval  recept
Aranygaluska vaníliasodóval
Pincepörkölt csülökből és lapockából recept
Pincepörkölt csülökből és lapockából
Puncstorta  recept
Puncstorta
Apfelstrudel, az osztrák, húzott almás rétes recept
Apfelstrudel, az osztrák, húzott almás rétes
Klasszikus csülök pékné módra recept
Klasszikus csülök pékné módra
A legfinomabb sárgaborsó-főzelék recept
A legfinomabb sárgaborsó-főzelék
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti recept
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti
Rántott karfiol recept
Rántott karfiol
Máglyarakás kalácsból recept
Máglyarakás kalácsból
15 perces banános palacsinta recept
15 perces banános palacsinta
Holstein szelet recept
Holstein szelet
Őszi minestrone leves recept
Őszi minestrone leves
Fahéjas tekercs (cinnabon) recept
Fahéjas tekercs (cinnabon)
Csikós tokány recept
Csikós tokány
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Csokis muffin  recept
Csokis muffin
Párolt lilakáposzta  recept
Párolt lilakáposzta
Tartármártás házi majonézből recept
Tartármártás házi majonézből
Káposztás tészta egyszerűen recept
Káposztás tészta egyszerűen
Praktikus

13 étel, amit szinte biztos, hogy rosszul tároltál!

fűszerek
Kamra, hűtő, fagyasztó, fűszeres polc... Örül az ember, ha végre mindennek megvan a helye a konyhában. Ám korán sem biztos, hogy ami nekünk kézenfekvő megoldás, az jó az ételeknek is. Ezek a leggyakoribb hibák a tárolás során!

1. Alma

Friss és ropogós marad, ha a konyhapult helyett a hűtőben tartjuk. Viszont figyeljük arra, hogy külön műanyagtasakba tegyük el, és véletlenül se a salátával közös rekeszbe! Az almából érése közben etilén gáz szabadul fel, ami miatt hamarabb megromlanak körülötte a zöldségek.

A legjobb piknikfalatok a desszertől a főételig >>>

2. Barna cukor

Sokan a hűtőben tárolják, abban a hitben, hogy ettől majd megőrzi a minőségét. Az igazi ellenség azonban a nedvesség: egy légmentesen zárt üvegben szobahőmérsékleten is hagyhatjuk.

3. Kávébab

A hűtés sajnos a nedvesség miatt tönkreteszi a kedvenc pörkölésünkkel készített kávészemeket. Szobahőmérsékleten, nyílt vagy lémentesen zárt tárolóban viszont akár egy hétig is elállnak.Fagyasszuk le a babokat, ha ennél több időre van szükség az elfogyasztásukhoz.

Szuper konyhai trükkök, amiket te is kipróbálnál >>>

4. Szárított fűszerek és gyógynövények

A meleg, a fény és a pára is tönkreteheti ezeket a hozzávalókat, ezért meglehetősen rossz helyen vannak a hűtő vagy a tűzhely mellett. Megérdemelnek egy külön polcot vagy fiókot! Néhány kivétel: a szezámmag, a mák és az Urfa paprika a hűtőbe való.

5. Őrölt lenmag

Akármennyire kényelmesnek tűnik a reggeli gabonapehely közelében tartani, igazából lefagyasztva őrizhetjük meg leginkább az egészséges hatásait. Egy hónap után azonban is így csökken a minősége, ezért nem érdemes túl sokat raktározni belőle.

Mire jó a mikróhullámú sütő a melegítésen túl? Itt találod a tippeket >>>

6. Csípős szósz

Végre felszabadul egy kis hely a hűtőben: kedvenc szószaink remekül bírják a szobahőmérsékletet, akár 3 éven keresztül is!

7. Juharszirup

A tiszta változatot érdemes azonnal hűtőbe tenni, ott azonban 6 hónapig eláll. A palacsintaöntetnek szánt változatokat nyugodtan tárolhatjuk a szekrényben.

Konyhai trükkök, amik megkönnyítik az életed >>>

8. Olajos magvak

A bennünk található olajnak köszönhetően csak két hétig lehetnek szobahőmérsékleten. Hűtőben azonban 9 hónapig, a fagyasztóban pedig 2 évig is tarthatjuk kedvenc rágcsálnivalóinkat!

9. Hagyma és fokhagyma

Páran lehűtik, ám olyan helyre van szükségük, ami száraz, nem éri a nap, és kifejezetten levegős – az éléskamra vagy egy hálós tároló erre a legjobb megoldás.

Hétköznapi praktikák: így hasznosítsd a maradékot! >>>

10. Mogyoróvaj

A rengeteg adalékanyaggal és tartósítőszerrel készült változat maradhat szobahőmérsékleten, de az organikust tegyük be a hűtőbe.

11. Szezámolaj

Ahogy a szezámmag, a belőle készült olaj is a hűtőben van a legjobb helyen, normál hőmérsékleten hamar megavasodik.

3 olcsó alapanyag, amiből isteni fogást készíthetsz >>>

12. Paradicsom

Az almával ellentétben a paradicsom jobb helyen van a konyhapulton, a hűtőben puha és kásás lesz.

13. Teljes kiőrlésű liszt

A benne található egészséges olajok miatt nem bírja sokáig szobahőmérsékleten – ezt a szagából és az elsötétült színéből is könnyen észrevehetjük. A hűtőben 8 hónapot, a fagyasztóban két évet bír ki.

Olvass további praktikákról itt >>>

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.