Friss és ropogós marad, ha a konyhapult helyett a hűtőben tartjuk. Viszont figyeljük arra, hogy külön műanyagtasakba tegyük el, és véletlenül se a salátával közös rekeszbe! Az almából érése közben etilén gáz szabadul fel, ami miatt hamarabb megromlanak körülötte a zöldségek.
Sokan a hűtőben tárolják, abban a hitben, hogy ettől majd megőrzi a minőségét. Az igazi ellenség azonban a nedvesség: egy légmentesen zárt üvegben szobahőmérsékleten is hagyhatjuk.
A hűtés sajnos a nedvesség miatt tönkreteszi a kedvenc pörkölésünkkel készített kávészemeket. Szobahőmérsékleten, nyílt vagy lémentesen zárt tárolóban viszont akár egy hétig is elállnak.Fagyasszuk le a babokat, ha ennél több időre van szükség az elfogyasztásukhoz.
A meleg, a fény és a pára is tönkreteheti ezeket a hozzávalókat, ezért meglehetősen rossz helyen vannak a hűtő vagy a tűzhely mellett. Megérdemelnek egy külön polcot vagy fiókot! Néhány kivétel: a szezámmag, a mák és az Urfa paprika a hűtőbe való.
Akármennyire kényelmesnek tűnik a reggeli gabonapehely közelében tartani, igazából lefagyasztva őrizhetjük meg leginkább az egészséges hatásait. Egy hónap után azonban is így csökken a minősége, ezért nem érdemes túl sokat raktározni belőle.
Végre felszabadul egy kis hely a hűtőben: kedvenc szószaink remekül bírják a szobahőmérsékletet, akár 3 éven keresztül is!
A tiszta változatot érdemes azonnal hűtőbe tenni, ott azonban 6 hónapig eláll. A palacsintaöntetnek szánt változatokat nyugodtan tárolhatjuk a szekrényben.
A bennünk található olajnak köszönhetően csak két hétig lehetnek szobahőmérsékleten. Hűtőben azonban 9 hónapig, a fagyasztóban pedig 2 évig is tarthatjuk kedvenc rágcsálnivalóinkat!
Páran lehűtik, ám olyan helyre van szükségük, ami száraz, nem éri a nap, és kifejezetten levegős – az éléskamra vagy egy hálós tároló erre a legjobb megoldás.
A rengeteg adalékanyaggal és tartósítőszerrel készült változat maradhat szobahőmérsékleten, de az organikust tegyük be a hűtőbe.
Ahogy a szezámmag, a belőle készült olaj is a hűtőben van a legjobb helyen, normál hőmérsékleten hamar megavasodik.
Az almával ellentétben a paradicsom jobb helyen van a konyhapulton, a hűtőben puha és kásás lesz.
A benne található egészséges olajok miatt nem bírja sokáig szobahőmérsékleten – ezt a szagából és az elsötétült színéből is könnyen észrevehetjük. A hűtőben 8 hónapot, a fagyasztóban két évet bír ki.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.