Bár nem túl környezettudatos, de a pékárúk frissen tartásához a műanyag zacskó sokkal jobb szolgálatot tesz, mint a papír. Érdemes ügyelni rá, hogy a kenyér mindig zacskóban vagy műanyag tasakban legyen, a lehető leglégmentesebben lezárva.
Ha nem szeretnénk zacskózni, akkor kiváló alternatívát kínálnak a kenyértartók. Na, nem a fonott kosárkákra gondolunk, amiket gyakran látni a nagyi konyhájában, hanem a zárható, kifejezetten a pékárúk tárolására gyártott, általában nagyobb méretű dobozokra. Lehet kapni fából és műanyagból készült modelleket is.
Ha a pékárút légmentesen lezárjuk, érdemes lehet berakni a fagyasztóba, hogy sokáig friss maradjon. Így amikor szükségünk van rá, csak ki kell venni és egy kicsit megmikrózni. Máris puha meleg kenyerünk lesz. Ha a mikrózás lehetősége nem szimpatikus, nem muszáj azt választani. Ha előző este kiveszed a fagyasztóból a másnap reggelire szánt pékárút, reggelre kiolvad és olyan puha lesz, mintha friss lenne.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.