Pincepörkölt csülökből és lapockából recept
Pincepörkölt csülökből és lapockából
Paradicsomos lencseleves recept
Paradicsomos lencseleves
Francia hagymaleves sajtos pirítóssal recept
Francia hagymaleves sajtos pirítóssal
Klasszikus linzer recept recept
Klasszikus linzer recept
Avokádókrém recept
Avokádókrém
Aranygaluska vaníliasodóval  recept
Aranygaluska vaníliasodóval
Túróval töltött zsemle recept
Túróval töltött zsemle
Puncstorta  recept
Puncstorta
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti recept
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti
Klasszikus kuglóf recept
Klasszikus kuglóf
Intelligens krémes recept
Intelligens krémes
15 perces banános palacsinta recept
15 perces banános palacsinta
A legfinomabb sárgaborsó-főzelék recept
A legfinomabb sárgaborsó-főzelék
Káposztás tészta egyszerűen recept
Káposztás tészta egyszerűen
Klasszikus csülök pékné módra recept
Klasszikus csülök pékné módra
Apfelstrudel, az osztrák, húzott almás rétes recept
Apfelstrudel, az osztrák, húzott almás rétes
Hagymás rostélyos  recept
Hagymás rostélyos
Lencsegolyók sütőtökpürével recept
Lencsegolyók sütőtökpürével
Rántott karfiol recept
Rántott karfiol
Holstein szelet recept
Holstein szelet
Praktikus

3 tipp, hogy friss maradjon a pékáru

Kenyérre, kiflire, vagy zsömlére mindig szükség van, hiszen alapvetően sok pékárút és szendvicset fogyasztunk. Abban valószínűleg egyetértünk, hogy ezek frissen a legjobbak, de sajnos nem mindig van idő leszaladni a pékségbe friss áruért. Ezért adunk néhány ötletet, hogyan érdemes tárolni a pékárut, ahhoz, hogy a lehető legtovább friss maradjon.

Zacskó

Bár nem túl környezettudatos, de a pékárúk frissen tartásához a műanyag zacskó sokkal jobb szolgálatot tesz, mint a papír. Érdemes ügyelni rá, hogy a kenyér mindig zacskóban vagy műanyag tasakban legyen, a lehető leglégmentesebben lezárva.

Vegyünk kenyértartót

Ha nem szeretnénk zacskózni, akkor kiváló alternatívát kínálnak a kenyértartók. Na, nem a fonott kosárkákra gondolunk, amiket gyakran látni a nagyi konyhájában, hanem a zárható, kifejezetten a pékárúk tárolására gyártott, általában nagyobb méretű dobozokra. Lehet kapni fából és műanyagból készült modelleket is.

Használjuk a fagyasztót

Ha a pékárút légmentesen lezárjuk, érdemes lehet berakni a fagyasztóba, hogy sokáig friss maradjon. Így amikor szükségünk van rá, csak ki kell venni és egy kicsit megmikrózni. Máris puha meleg kenyerünk lesz. Ha a mikrózás lehetősége nem szimpatikus, nem muszáj azt választani. Ha előző este kiveszed a fagyasztóból a másnap reggelire szánt pékárút, reggelre kiolvad és olyan puha lesz, mintha friss lenne.

ÍGY LESZ ÚJRA PUHA A SZÁRAZ ÉS SZIKKADT KENYÉR: 3 HATÉKONY TRÜKK >>>

15 ISTENI HÁZI KIFLI, ZSEMLE, KENYÉR, HOGY NE KELLJEN TÖBBÉ A SARKI PÉKHEZ MENNED >>>

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.