Holstein szelet recept
Holstein szelet
Krémes spenótfőzelék recept
Krémes spenótfőzelék
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti recept
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük recept
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Pozsonyi kifli recept
Pozsonyi kifli
Hagymás rostélyos  recept
Hagymás rostélyos
Klasszikus linzer recept recept
Klasszikus linzer recept
Intelligens krémes recept
Intelligens krémes
Dubarry-szelet recept
Dubarry-szelet
Aranygaluska vaníliasodóval  recept
Aranygaluska vaníliasodóval
Máglyarakás kalácsból recept
Máglyarakás kalácsból
Paradicsomos lencseleves recept
Paradicsomos lencseleves
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
A legfinomabb sütőtökkrémleves recept
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Mézeskalácsos kuglóf recept
Mézeskalácsos kuglóf
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Spenótfőzelék fokhagymásan recept
Spenótfőzelék fokhagymásan
Amerikai káposztasaláta (Coleslaw) recept
Amerikai káposztasaláta (Coleslaw)
Kijevi csirkemell rizibizivel  recept
Kijevi csirkemell rizibizivel
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Praktikus

3 tipp, hogy friss maradjon a pékáru

Kenyérre, kiflire, vagy zsömlére mindig szükség van, hiszen alapvetően sok pékárút és szendvicset fogyasztunk. Abban valószínűleg egyetértünk, hogy ezek frissen a legjobbak, de sajnos nem mindig van idő leszaladni a pékségbe friss áruért. Ezért adunk néhány ötletet, hogyan érdemes tárolni a pékárut, ahhoz, hogy a lehető legtovább friss maradjon.

Zacskó

Bár nem túl környezettudatos, de a pékárúk frissen tartásához a műanyag zacskó sokkal jobb szolgálatot tesz, mint a papír. Érdemes ügyelni rá, hogy a kenyér mindig zacskóban vagy műanyag tasakban legyen, a lehető leglégmentesebben lezárva.

Vegyünk kenyértartót

Ha nem szeretnénk zacskózni, akkor kiváló alternatívát kínálnak a kenyértartók. Na, nem a fonott kosárkákra gondolunk, amiket gyakran látni a nagyi konyhájában, hanem a zárható, kifejezetten a pékárúk tárolására gyártott, általában nagyobb méretű dobozokra. Lehet kapni fából és műanyagból készült modelleket is.

Használjuk a fagyasztót

Ha a pékárút légmentesen lezárjuk, érdemes lehet berakni a fagyasztóba, hogy sokáig friss maradjon. Így amikor szükségünk van rá, csak ki kell venni és egy kicsit megmikrózni. Máris puha meleg kenyerünk lesz. Ha a mikrózás lehetősége nem szimpatikus, nem muszáj azt választani. Ha előző este kiveszed a fagyasztóból a másnap reggelire szánt pékárút, reggelre kiolvad és olyan puha lesz, mintha friss lenne.

ÍGY LESZ ÚJRA PUHA A SZÁRAZ ÉS SZIKKADT KENYÉR: 3 HATÉKONY TRÜKK >>>

15 ISTENI HÁZI KIFLI, ZSEMLE, KENYÉR, HOGY NE KELLJEN TÖBBÉ A SARKI PÉKHEZ MENNED >>>

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.