Legalább egy egyszerű edénykészletre mindenképp szükség lesz. A legelején is kell minimum egy nagyobb fazék, egy lábas és egy serpenyő. Az edény mérete legalább 2,5–3 liter legyen.
A serpenyőből elég lehet a kisebb, 24-26 centiméter átmérőjű darab. Jobb, ha mélyebb, amiben nem csak palacsintát, de akár ázsiai ételeket is készíthetsz négy fő számára. Az edények anyagát a főzőlap típusának megfelelően válaszd ki, mivel az indukciós főzőlap nem minden anyaggal kompatibilis.
Tipp: Ha időt akarsz spórolni, szerezz be egy igazán profi edényt, amivel a főzés gyorsabb és ezért gazdaságosabb is.
Bár a menő séfeknek sosem lehet elég késük, a kezdőknek az elején elegendő négy darab - egy univerzális konyhakés, egy hámozókés, egy süteményvágó kés és egy kulináris kés, például egy Santoku. Vágódeszkából háromra lesz szükség, egy a péksüteményekhez, egy a húshoz, egy pedig a zöldségekhez és gyümölcsökhöz. A fából készült vágódeszkákra ráteheted a forró edényeket, és felszolgálhatod rajta a nasikat, a műanyagok pedig könnyebben karbantarthatók, és nem veszik át az ételek illatát. Jó, ha mindkettőből van a konyhádban.
Elektromos vízforraló nélkül nem élet az élet... Gyorsan felforralhatod vele a vizet, és szabadon marad egy főzőlap, miközben ezt használod forralásra. A desszertek készítésekor pedig nem hiányozhat a mérleg és a habverő, legyen ez akár egy klasszikus kézi, gépi mixer vagy pedig egy botmixer. Nem tudod elképzelni a reggelit vagy a vacsorát pirítós nélkül? Akkor hűséges társad lesz a kenyérpirító, de ha nem akarsz rá beruházni, egy minőségi serpenyő is megteszi.
Több, különböző méretű tálakra is szükséged lesz. Ha kevés a hely a konyhaszekrényben, válassz egymásba tehető szettet, amivel sok helyet takaríthatsz meg. A műanyag tálak könnyűek, a rozsdamentes acélból készült darabokban pedig elegánsabb tálalni. A nagyobb tálak ideálisak a tészták és saláták összekeveréséhez, a kisebbek pedig a nasik tálalására.
Ha van sütőd, miért is ne használnád? Gyorsan és egyszerűen készíthetsz benne finomságokat egy sütőedény vagy tepsi segítségével. Akár fél órán belül elkészül a finom ebéd vagy vacsora.
Az élelmiszerek készítéséhez és tálalásához sokféle eszközre van szükség. Ezért szerezz be néhány jó fakanalat, szilikon spatulát és sodrófát is. A szilikonból készült eszközök praktikusak és könnyen tisztíthatók.
És végül ne feledkezz meg az apróságokról sem! Szerezz be dugóhúzót, konzervnyitót, szűrőt, húsklopfolót, tojásszeletelőt és egy négyszögletes, sokoldalú reszelőt. És indulhatnak is a kulináris kalandozások!
További hasznos lakberendezési tippekért, dekorációs megoldásokért és adventi, valamintkarácsonyi inspirációért látogass el a Bonami.hu oldalára!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.