Őszi minestrone leves recept
Őszi minestrone leves
Lencsegolyók sütőtökpürével recept
Lencsegolyók sütőtökpürével
Káposztás tészta egyszerűen recept
Káposztás tészta egyszerűen
Holstein szelet recept
Holstein szelet
Tartármártás házi majonézből recept
Tartármártás házi majonézből
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Rántott karfiol recept
Rántott karfiol
Csikós tokány recept
Csikós tokány
Szilvalekváros tepertős papucs recept
Szilvalekváros tepertős papucs
Pincepörkölt csülökből és lapockából recept
Pincepörkölt csülökből és lapockából
Máglyarakás kalácsból recept
Máglyarakás kalácsból
Fahéjas tekercs (cinnabon) recept
Fahéjas tekercs (cinnabon)
Aranygaluska vaníliasodóval  recept
Aranygaluska vaníliasodóval
Csokis muffin  recept
Csokis muffin
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Párolt lilakáposzta  recept
Párolt lilakáposzta
Apfelstrudel, az osztrák, húzott almás rétes recept
Apfelstrudel, az osztrák, húzott almás rétes
Klasszikus csülök pékné módra recept
Klasszikus csülök pékné módra
15 perces banános palacsinta recept
15 perces banános palacsinta
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Praktikus

Alumínium helyett öntöttvas - melyik edényt használjuk inkább?

edények
Nem elég a legjobb alapanyagokat beszerezni: a főzéshez használt edény döntő szerepet játszik abban, hogy az adott fogás egészséges lesz-e!

Az egészséges életmód a megfelelő táplálkozással kezdődik. A sütés-főzés során azonban a legtáplálóbb hús vagy hal, a legzamatosabb zöldség vagy gyümölcs is veszíthet az értékéből, sőt, egyes edényfajtákból a melegítés hatására akár káros anyagok is kerülhetnek a gusztusosan feltálalt ételbe.

Ha lehet, kerüld el!

A legtöbb műanyag negatívan befolyásolja az egészségünket, kiváltképp, ha ételtárolásról van szó. Ha teheted, csak a legjobb minőségű műanyagból készült frissen tartó dobozokat használd, ezeken külön jelzik azt is, ha az edény tartalmával együtt melegíthetők, illetve fagyaszthatók.

Az alumíniumedényeket jobb kerülni, hiszen ezek hő hatására mérgező anyagokat bocsáthatnak ki, amelyek felszívódnak az ételbe. A rozsdamentes acélból készült edények is csak akkor megbízhatók, ha kiváló minőségűek. A teflonról megoszlik a kutatók véleménye, egy azonban biztos: a vékony teflonbevonatú edények sérülékenyebbek, ha megkarcolódnak, tanácsos mellőzni a további használatukat.

Melyiket válaszd?

Az öntöttvas edények napjainkban egyre népszerűbbek, különösen azok, amelyek kerámiabevonattal vannak ellátva. Az ilyen lábasokban, serpenyőkben készült ételek egészségesebbek és zamatosabbak is, de a hőálló üvegedényeket is érdemes előnyben részesíteni. Az égetettkerámia edények közül inkább a lakktól, máztól és festéktől menteseket használd, hiszen a többi káros anyagokat is tartalmazhat.

Íme a 21 legfontosabb konyhai eszköz - kezdők, figyelem! >>>
Konyhai alaptrükkök>>>
Olcsó házi csodaszerek>>>
Tippek a tökéletes konyhához>>>

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.