Ez az Ázsiából származó növény leves vagy főzelék formájában a legkedveltebb, de készíthetünk belőle salátát, sőt, krémlevest is! Szilveszterkor vagy az év első napján szinte kötelező valamilyen lencséből készült ételt fogyasztani, a babona szerint ugyanis ezzel megalapozhatjuk szerencsénket és az anyagi jólétünket.
Lencsés receptjeinket itt találod! >>>
A ropogós pecsenye sok helyen nem hiányozhat a szilveszteri asztalról, mert a népszokás szerint a szerencse kegyeltje lesz az, aki ezen a napon fogyaszt a malachúsából. A majoránna és a füstölt szalonna elengedhetetlen kiegészítői az ízletes fogásnak. Lencsefőzelékkel, friss zöldségsalátával, vajas spárgával vagy párolt vörös káposztával szervírozd!
150 kipróbált ünnepi recept egy helyen! >>>
Idén készítsd el másképp a virslit: a készen kapható leveles tésztából vágj ki kb. 15 x 15 cm-es négyzeteket, mindegyikbe csavarj 1-1 szál virslit, majd kb. 10 perc alatt süsd meg az előmelegített sütőben. Frissen tálald, mustárral és tormával igazán ízletes!
Az újévkor rendkívül népszerű korhelyleves elmaradhatatlan hozzávalójaként lakmározhatsz ebből a magas C-vitamin-tartalmú savanyúságból. Ha füstölt helyett sima hússal, a szokásosnál kevesebb zsírral valamint fűszerrel készíted el, nem terheli meg annyira a gyomrodat!
Még több korhelyleves recepetet itt találsz! >>>
Hozzávalók: 15 dkg liszt, 2 evőkanál margarin, 2 db tojás, 1/2 késhegynyi só, 3 evőkanál cukor, 1 teáskanál vaníliás cukor, 1 csipet szódabikarbóna.
Elkészítése: A megolvasztott margarint, a tojásokat, a sót, a kétféle cukrot és a szódabikarbónát egy tálban keverjük össze a liszttel. Gyúrjunk belőle tésztát, amit nyújtsunk ki 3-4 mm vastagságúra. Szaggassunk ki belőle kb. 5 cm átmérőjű korongokat, helyezzünk mindegyikbe 1-1 üzenetet, végül formázzunk apró kifliket a tésztalapocskákból. A 150 fokos sütőben 5 perc alatt süssük készre a szerencsesütiket!
Az egyik érdekes, ám ellentmondásos hiedelem a hallal kapcsolatos Újévkor. Az ország bizonyos részein ilyenkor tilos a halhús fogyasztása, mert elúszik vele a szerencsénk, máshol viszont úgy tartják, a hal csillogó pikkelyei a pénzt és a gazdagságot szimbolizálják, ezért december utolsó és január első napján is előszeretettel eszik.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.