Retró kókuszkocka recept
Retró kókuszkocka
Amerikai káposztasaláta (Coleslaw) recept
Amerikai káposztasaláta (Coleslaw)
Édes bundás kenyér (french toast) recept
Édes bundás kenyér (french toast)
Hagyományos tejes kifli  recept
Hagyományos tejes kifli
Túróval töltött zsemle recept
Túróval töltött zsemle
Kijevi csirkemell rizibizivel  recept
Kijevi csirkemell rizibizivel
Gesztenyés bejgli recept
Gesztenyés bejgli
Mézes krémes  recept
Mézes krémes
Klasszikus paprikás krumpli lecsókolbásszal recept
Klasszikus paprikás krumpli lecsókolbásszal
Krémes spenótfőzelék recept
Krémes spenótfőzelék
Klasszikus stíriai metélt  recept
Klasszikus stíriai metélt
Mézeskalácsos kuglóf recept
Mézeskalácsos kuglóf
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Spenótfőzelék fokhagymásan recept
Spenótfőzelék fokhagymásan
Ünnepi francia pirítós recept
Ünnepi francia pirítós
Máglyarakás kalácsból recept
Máglyarakás kalácsból
Rántott karfiol recept
Rántott karfiol
Klasszikus linzer recept recept
Klasszikus linzer recept
Klasszikus császármorzsa baracklekvárral recept
Klasszikus császármorzsa baracklekvárral
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük recept
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Praktikus

Babonás finomságok év végére!

Lássuk, milyen jellegzetes alapanyagokból állíthatod össze az óévi vacsorát és az első januári ebédet! Most főzz a hagyományok és a babona szerint, de újszerű ötletekkel!  
A babonásoknak kötelező Újévkor lencsét enniük!
A babonásoknak kötelező Újévkor lencsét enniük!
Lencse

Ez az Ázsiából származó növény leves vagy főzelék formájában a legkedveltebb, de készíthetünk belőle salátát, sőt, krémlevest is! Szilveszterkor vagy az év első napján szinte kötelező valamilyen lencséből készült ételt fogyasztani, a babona szerint ugyanis ezzel megalapozhatjuk szerencsénket és az anyagi jólétünket.

Lencsés receptjeinket itt találod! >>>

Sült malac
A szilveszteri malacpecsenye szerencsét hoz annak, aki elfogyasztja. Mi mindmegesszük!
A szilveszteri malacpecsenye szerencsét hoz annak, aki elfogyasztja. Mi mindmegesszük!

A ropogós pecsenye sok helyen nem hiányozhat a szilveszteri asztalról, mert a népszokás szerint a szerencse kegyeltje lesz az, aki ezen a napon fogyaszt a malachúsából. A majoránna és a füstölt szalonna elengedhetetlen kiegészítői az ízletes fogásnak. Lencsefőzelékkel, friss zöldségsalátával, vajas spárgával vagy párolt vörös káposztával szervírozd!

150 kipróbált ünnepi recept egy helyen! >>>

Virsli
Virsli leveles tésztában sütve: gyors vendégváró fogás!
Virsli leveles tésztában sütve: gyors vendégváró fogás!

Idén készítsd el másképp a virslit: a készen kapható leveles tésztából vágj ki kb. 15 x 15 cm-es négyzeteket, mindegyikbe csavarj 1-1 szál virslit, majd kb. 10 perc alatt süsd meg az előmelegített sütőben. Frissen tálald, mustárral és tormával igazán ízletes!

Savanyú káposzta

Az újévkor rendkívül népszerű korhelyleves elmaradhatatlan hozzávalójaként lakmározhatsz ebből a magas C-vitamin-tartalmú savanyúságból. Ha füstölt helyett sima hússal, a szokásosnál kevesebb zsírral valamint fűszerrel készíted el, nem terheli meg annyira a gyomrodat!

Még több korhelyleves recepetet itt találsz! >>>

Szerencsesüti
Süss szilveszterre szerencsesütit - megmutatjuk hogyan!
Süss szilveszterre szerencsesütit - megmutatjuk hogyan!

Hozzávalók: 15 dkg liszt, 2 evőkanál margarin, 2 db tojás, 1/2 késhegynyi só, 3 evőkanál cukor, 1 teáskanál vaníliás cukor, 1 csipet szódabikarbóna.
Elkészítése: A megolvasztott margarint, a tojásokat, a sót, a kétféle cukrot és a szódabikarbónát egy tálban keverjük össze a liszttel. Gyúrjunk belőle tésztát, amit nyújtsunk ki 3-4 mm vastagságúra. Szaggassunk ki belőle kb. 5 cm átmérőjű korongokat, helyezzünk mindegyikbe 1-1 üzenetet, végül formázzunk apró kifliket a tésztalapocskákból. A 150 fokos sütőben 5 perc alatt süssük készre a szerencsesütiket!

Halat együnk, vagy sem?

Az egyik érdekes, ám ellentmondásos hiedelem a hallal kapcsolatos Újévkor. Az ország bizonyos részein ilyenkor tilos a halhús fogyasztása, mert elúszik vele a szerencsénk, máshol viszont úgy tartják, a hal csillogó pikkelyei a pénzt és a gazdagságot szimbolizálják, ezért december utolsó és január első napján is előszeretettel eszik.

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.