A hagyma szinte a világ összes konyhájának alapját képezi. Ennek ellenére sokan rosszul tárolják, így ha egy korábbi főzésből megmaradt néhány fej, esetleg gerezd, nem biztos, hogy később is felhasználhatjuk, hiszen a helytelen megőrzésnek köszönhetően 1-2 hét elteltével már nem a serpenyőben, hanem nagy valószínűséggel a kukában végzi – írja a Táfelspicc.
Azért, hogy ez a „baleset” ne forduljon elő a jövőben, a hagymákat inkább tároljuk egy hűvös, sötét, jól szellőző helyen. Ne a hűtőszekrényben, mivel ott még hamarabb megromlik!
Az sem mindegy, hogy miben rakjuk el a hagymákat. Használjunk egy kilyukasztott papírzacskót, hiszen így elegendő szellőzést biztosítunk a zöldségeknek, ennek köszönhetően pedig akár 3-6 hónapig is frissek maradnak. Műanyag zacskókkal, egyéb tárolóedényekkel ne is kísérletezzünk, mert kizárólag csak a papír működik.
Ajánljuk még:
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.