Retró kókuszkocka recept
Retró kókuszkocka
Mézes krémes  recept
Mézes krémes
Elronthatatlan sajtos pogácsa recept
Elronthatatlan sajtos pogácsa
Lencsegulyás recept
Lencsegulyás
Tiramisu egyszerűen recept
Tiramisu egyszerűen
Karácsonyi bejgli recept
Karácsonyi bejgli
A tökéletes linzer (alaprecept) recept
A tökéletes linzer (alaprecept)
Kaszinótojás franciasalátával recept
Kaszinótojás franciasalátával
Egyszerű pizzatészta recept
Egyszerű pizzatészta
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
A tökéletes flódni recept
A tökéletes flódni
Diós és mákos bejgli egyszerűen recept
Diós és mákos bejgli egyszerűen
Zserbó – az eredeti recept recept
Zserbó – az eredeti recept
Klasszikus töltött káposzta recept
Klasszikus töltött káposzta
Párolt lila káposzta  recept
Párolt lila káposzta
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti recept
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti
Forralt bor egyszerűen recept
Forralt bor egyszerűen
Kókuszgolyó pofonegyszerűen recept
Kókuszgolyó pofonegyszerűen
Paradicsomos lencseleves recept
Paradicsomos lencseleves
Elronthatatlan kocsonya  recept
Elronthatatlan kocsonya
Praktikus

Ha így tároljuk a hagymát és a fokhagymát, akár fél évig is eláll

Hagyma /Fotó: Shutterstock
A hagyma és a fokhagyma egy olyan alapanyag, ami szinte minden nagyobb főzés alkalmával előkerül, hiszen számtalan étel elhagyhatatlan alapját képezi. Ezért hoztunk most egy tuti tippet, aminek köszönhetően akár hónapokig is friss marad ez a kiváló hozzávaló, így biztosan nem fogja a kukában végezni néhány hét elteltével.

A hagyma szinte a világ összes konyhájának alapját képezi. Ennek ellenére sokan rosszul tárolják, így ha egy korábbi főzésből megmaradt néhány fej, esetleg gerezd, nem biztos, hogy később is felhasználhatjuk, hiszen a helytelen megőrzésnek köszönhetően 1-2 hét elteltével már nem a serpenyőben, hanem nagy valószínűséggel a kukában végzi – írja a Táfelspicc.

Így tároljuk a hagymát és a fokhagymát /Fotó: Shutterstock
Így tároljuk a hagymát és a fokhagymát /Fotó: Shutterstock

Azért, hogy ez a „baleset” ne forduljon elő a jövőben, a hagymákat inkább tároljuk egy hűvös, sötét, jól szellőző helyen. Ne a hűtőszekrényben, mivel ott még hamarabb megromlik!

Az sem mindegy, hogy miben rakjuk el a hagymákat. Használjunk egy kilyukasztott papírzacskót, hiszen így elegendő szellőzést biztosítunk a zöldségeknek, ennek köszönhetően pedig akár 3-6 hónapig is frissek maradnak. Műanyag zacskókkal, egyéb tárolóedényekkel ne is kísérletezzünk, mert kizárólag csak a papír működik.

Ajánljuk még:

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.