Egyszerű pizzatészta recept
Egyszerű pizzatészta
Csörögefánk recept
Csörögefánk
Mákos guba  recept
Mákos guba
Paprikás csirke recept
Paprikás csirke
Krémes spenótfőzelék recept
Krémes spenótfőzelék
Finomfőzelék recept
Finomfőzelék
Joghurtos kanalas fánk recept
Joghurtos kanalas fánk
Klasszikus stíriai metélt  recept
Klasszikus stíriai metélt
Töltött szalagos fánk (csokis, vaníliás, lekváros) recept
Töltött szalagos fánk (csokis, vaníliás, lekváros)
Rakott zöldbab darált hússal recept
Rakott zöldbab darált hússal
Csülkös bableves, ahogy Gáspár Bea készíti recept
Csülkös bableves, ahogy Gáspár Bea készíti
Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Klasszikus kelkáposzta-főzelék recept
Klasszikus kelkáposzta-főzelék
Hagyományos resztelt csirkemáj recept
Hagyományos resztelt csirkemáj
Minestrone recept
Minestrone
Kapros tökfőzelék virslivel recept
Kapros tökfőzelék virslivel
A legfinomabb sütőtökkrémleves recept
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Profiterol alaprecept recept
Profiterol alaprecept
Az eredeti Baklava  recept
Az eredeti Baklava
Praktikus

Ha így tároljuk a hagymát és a fokhagymát, akár fél évig is eláll

Hagyma /Fotó: Shutterstock
A hagyma és a fokhagyma egy olyan alapanyag, ami szinte minden nagyobb főzés alkalmával előkerül, hiszen számtalan étel elhagyhatatlan alapját képezi. Ezért hoztunk most egy tuti tippet, aminek köszönhetően akár hónapokig is friss marad ez a kiváló hozzávaló, így biztosan nem fogja a kukában végezni néhány hét elteltével.

A hagyma szinte a világ összes konyhájának alapját képezi. Ennek ellenére sokan rosszul tárolják, így ha egy korábbi főzésből megmaradt néhány fej, esetleg gerezd, nem biztos, hogy később is felhasználhatjuk, hiszen a helytelen megőrzésnek köszönhetően 1-2 hét elteltével már nem a serpenyőben, hanem nagy valószínűséggel a kukában végzi – írja a Táfelspicc.

Így tároljuk a hagymát és a fokhagymát /Fotó: Shutterstock
Így tároljuk a hagymát és a fokhagymát /Fotó: Shutterstock

Azért, hogy ez a „baleset” ne forduljon elő a jövőben, a hagymákat inkább tároljuk egy hűvös, sötét, jól szellőző helyen. Ne a hűtőszekrényben, mivel ott még hamarabb megromlik!

Az sem mindegy, hogy miben rakjuk el a hagymákat. Használjunk egy kilyukasztott papírzacskót, hiszen így elegendő szellőzést biztosítunk a zöldségeknek, ennek köszönhetően pedig akár 3-6 hónapig is frissek maradnak. Műanyag zacskókkal, egyéb tárolóedényekkel ne is kísérletezzünk, mert kizárólag csak a papír működik.

Ajánljuk még:

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.