Májustól júniusig szezonja van az epernek. Mikor, ha nem most készítenénk ebből a szuper gyümölcsből valamilyen szuper finomságot. Azonban előfordulhat, hogy kissé túlvállaljuk belőle magunkat, és többet veszünk annál, mint amennyit megeszünk. Ahhoz pedig túl drága, hogy a kukában végezze. Kézenfekvő, hogy ilyen helyzetekben bedobjuk azt a fagyasztóba, hiszen élettartamának a meghosszabbítására ez a legjobb módszer. Viszont egyáltalán nem mindegy, hogy hogyan fagyasztjuk.
Az eper kiválóan fagyasztható, ráadásul közvetlenül a fagyasztóból kivéve is számos felhasználási módját ismerjük. Annak érdekében, hogy a gyümölcs a mélyhűtőből kivéve is hibátlan maradjon, az alábbi tippeket érdemes megfogadni:
Mielőtt azt gondolnánk, hogy ez az eljárás csak valami szuper, extramodern fagyasztóval lehetséges, akkor már most szólunk, hogy ez nem így van. Ilyenkor csupán csak annyi történik, hogy a gyümölcsöt egyetlen rétegben, a lehető leggyorsabban tesszük ki a fagyasztó hideg levegőjének.
Ha eddig nem így fagyasztottátok az epret, akkor most megéri kipróbálni ezt a technikát is. A bogyók egyébként nagyjából fél évig tartják meg ízüket, de ezután is felhasználható némi íz és minőségveszteséggel. Neked is van egy jó praktikád? Oszd meg azt a Mindmegette közösségével is Facebookon, a Főzzünk együtt a Mindmegettével csoportban.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.