Egyszerű csilis bab recept
Egyszerű csilis bab
Krémes spenótfőzelék recept
Krémes spenótfőzelék
A legfinomabb sütőtökkrémleves recept
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Egyszerű pizzatészta recept
Egyszerű pizzatészta
A legjobb palacsintatészta recept
A legjobb palacsintatészta
Csörögefánk recept
Csörögefánk
Kapros tökfőzelék virslivel recept
Kapros tökfőzelék virslivel
Minestrone recept
Minestrone
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük recept
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Tápiókapuding erdei gyümölcsökkel  recept
Tápiókapuding erdei gyümölcsökkel
Klasszikus kelkáposzta-főzelék recept
Klasszikus kelkáposzta-főzelék
Profiterol alaprecept recept
Profiterol alaprecept
Rakott karfiol (a klasszikus recept) recept
Rakott karfiol (a klasszikus recept)
Mákos guba  recept
Mákos guba
Finomfőzelék recept
Finomfőzelék
Madártejszelet recept
Madártejszelet
Hagyományos resztelt csirkemáj recept
Hagyományos resztelt csirkemáj
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Egyszerű rakott kel recept
Egyszerű rakott kel
Praktikus

Ezután te sem fogod kidobni a maradék lekvárt! Így használd fel, és egy csepp sem veszik kárba

Lekvár lekvárosüveg /Fotó: Shutterstock
Nincs az a kenőkés vagy kanál, amivel teljesen ki lehetne szedni az összes lekvárt az üvegből. Egy kevés mindig marad az alján, a perem alatt vagy az üveg oldalán, ám egy apró trükkel ezt is fel tudjuk használni!

A Nutellás üveg kapcsán sokan már ismerik azt a trükköt, miszerint ha felöntjük forró tejjel, akkor leoldódik az üveg falán maradt nugátkrém és kellemes, kakaós ital lesz a végeredmény. Hasonló praktikát vethetünk be azért, hogy teljesen kipucoljuk a lekvárosüveget és egy csepp se vesszen kárba a finom gyümölcspépből!

@thekitchn If your jam jar is almost empty — don’t toss it! Use it as the perfect beginning for a super easy vinaigrette. Follow the classic formula of 1 part vinegar to 3 parts olive oil, but also be creative by adding in other flavors. Tap our link in profile for more details! #jamjar #jamjardressing #vinaigrette #saladdressing #saladdressingrecipe #kitchenhacks ♬ original sound - The Kitchn

A lekvármentés főleg most, a befőzési szezonban kulcskérdés, ugyanis senki nem szeretné, ha veszendőbe menne a finom gyümölcsből készült, házi lekvár.

Legyen szó bármilyen ízesítésű lekvárról, könnyen feldobhatjuk vele a klasszikus vinaigrette öntetet, ha a mézet lekvárra cseréljük. Töltsünk a lekvárosüvegbe olívaolajat, ecetet, mustárt, ízlés szerint sózzuk és borsozzuk, majd pedig jól rázzuk össze, és ezzel kész is a salátaöntetünk.

Gyors vinaigrette lekvárosüvegben

Hozzávalók:

  • 2 ek. vörösborecet
  • 4 ek. extraszűz olívaolaj
  • 1 tk. dijoni mustár
  • üvegben maradt lekvár
  • só, bors

Elkészítés:

  1. Öntsünk mindent a maradék lekváros üvegbe, zárjuk le, és jól rázzuk össze.

Borítókép: Shutterstock

Ajánljuk még:

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.