Ha a tökéletes baracklekvár elkészítése a cél, nem árt ismerned azt a trükköt, amit az olasz nők alkalmaznak. A receptúra náluk alapvetően három összetevőből áll, a lekvár elkészítése pedig pofonegyszerű – írja a Ripost.
Nincs másra szükséged, mint citromlére, cukorra és természetesen a finom gyümölcsre. Picit meredeknek tűnhet a citromlé, de higgyétek el, hogy amint a savassága a cukorral találkozik, természetes pektint alkot, ami gátat szab a baktériumok elszaporodásának. Így aki azt gondolja, hogy sárgabaracklekvár készítése folyamán elhagyható a zselésítő és a tartósítószer, annak bizony igaza van! Egyik sem kerül bele, ráadásul a szokásos sterilizálás is elmarad, aminek miértjére az alábbi receptben fény derül – írja a lap.
Valószínűleg már te is elgondolkodtál azon, vajon mi szükség van az üvegek fertőtlenítésére? Nos, a válasz roppant egyszerű: a polcon tárolt, tavaly elmosott lekvárosüveg, de még az üzletből újonnan beszerzett befőttesüveg sem tiszta. A benne lévő nemkívánatos mikroorganizmusok pedig belekavarhatnak a tartósítás folyamatába. Érdemes hát sterilizálni az üvegeket a biztonságunk, a minőség és az ízek miatt. Nézzük, milyen módszerek jöhetnek szóba.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.