Alkalmazásának fő célja, hogy a fűszernövények aromáját átadja az ételnek anélkül, hogy maga a növény belekerülne az ételben. És az sem utolsó szempont, hogy így egyetlen mozdulattal tudjuk eltávolítani az ételből a már nem kívánatos fűszereket
1. lépés: Fogjunk egy szál kakukkfüvet és tegyünk köré egy babérlevelet. Ez után rakjuk körbe petrezselyemszárakkal. A petrezselyem leveleit felhasználhatjuk az étel díszítéséhez, de persze egészben is a csokorba tehetjük.
2. lépés: A csokrot szorosan kössük meg egy konyhai kötözőfonallal a csokor teljes hosszában, tehát többször tekerjük körbe vele. Vágjuk le a lelógó fonalat.
3. lépés: A csokor mindkét végét vágjuk egyenesre. Bár ennek semmi köze az ízéhez, de sokat elárulhat a készítője gondosságáról.
1. Mielőtt körbekötnénk a csomagot, póréhagymalevélbe is csomagolhatjuk, és ez után kössük meg szorosan. A póré többletízt ad az ételnek.
2. A friss kakukkfű és babérlevél természetesen mindig jobb, mint a szárított.
3. A babérlevél igen aromás, így 1 db bőven elég belőle a csokorba.
4. Húslevesek készítésekor adhatunk hozzá szárzellert is.
5. Ha például hallevest készítünk, kapor szárával is kiegészíthetjük a csokrunkat. Mennyi ízt kölcsönöz majd neki.
6. Egyébként tehetünk az ízesítőcsokrunkba tárkonyt, rozmaringot, bazsalikomot, borsikafűt.
+1 És hogy miket is ízesíthetünk a „buké gárnival”? A leggyakrabban leveseket, alapleveket, mártásokat, és ragukat.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.