Tárkonyos csirkeraguleves
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Klasszikus grízgaluska leves
Babgulyás
Káposztás tészta egyszerűen
Kapros tökfőzelék virslivel
Farsangi szalagos fánk
Vadas marha
Sárgaborsóleves füstölt hússal
A legfinomabb sajtos-tejfölös lángos
Kijevi csirkemell rizibizivel
Klasszikus császármorzsa baracklekvárral
Finomfőzelék
Dubarry-csirkemell
Mákos guba
Hagymás rostélyos
Tojásos nokedli fejes salátával
Rigójancsi, ahogy mi szeretjük
Klasszikus kuglóf
Körömpörkölt csülökkel
Praktikus

A legfinomabb alaplevek és mártások titka - így készül a bouquet garni, vagyis az ízesítő csokor!

ízesítő csokor
A francia konyha elmaradhatatlan ízesítője, nevezhetjük akár a szakácsok virágcsokrának is, csak éppen ez friss fűszernövényekből készül. A franciáktól egyébként is megéri eltanulni ezt-azt, így vagyunk ezzel az ízesítőcsokorral is.

Alkalmazásának fő célja, hogy a fűszernövények aromáját átadja az ételnek anélkül, hogy maga a növény belekerülne az ételben. És az sem utolsó szempont, hogy így egyetlen mozdulattal tudjuk eltávolítani az ételből a már nem kívánatos fűszereket

1. lépés: Fogjunk egy szál kakukkfüvet és tegyünk köré egy babérlevelet. Ez után rakjuk körbe petrezselyemszárakkal. A petrezselyem leveleit felhasználhatjuk az étel díszítéséhez, de persze egészben is a csokorba tehetjük.

2. lépés: A csokrot szorosan kössük meg egy konyhai kötözőfonallal a csokor teljes hosszában, tehát többször tekerjük körbe vele. Vágjuk le a lelógó fonalat.

3. lépés: A csokor mindkét végét vágjuk egyenesre. Bár ennek semmi köze az ízéhez, de sokat elárulhat a készítője gondosságáról.

Tippek:

1. Mielőtt körbekötnénk a csomagot, póréhagymalevélbe is csomagolhatjuk, és ez után kössük meg szorosan. A póré többletízt ad az ételnek.

2. A friss kakukkfű és babérlevél természetesen mindig jobb, mint a szárított.

3. A babérlevél igen aromás, így 1 db bőven elég belőle a csokorba.

4. Húslevesek készítésekor adhatunk hozzá szárzellert is.

5. Ha például hallevest készítünk, kapor szárával is kiegészíthetjük a csokrunkat. Mennyi ízt kölcsönöz majd neki.

6. Egyébként tehetünk az ízesítőcsokrunkba tárkonyt, rozmaringot, bazsalikomot, borsikafűt.

+1 És hogy miket is ízesíthetünk a „buké gárnival”? A leggyakrabban leveseket, alapleveket, mártásokat, és ragukat.

MI ÉS HOGYAN KERÜLJÖN A FŰSZERPOLCRA? HASZNOS TIPPEK NEM CSAK KEZDŐKNEK>>>

KISOKOS A FŰSZEREKRŐL: MIKOR MELYIKET TEGYÜK AZ ÉTELBE?>>>

ÍGY SZEDD KI A FŰSZEREKET AZ ÉTELBŐL - 4 EGYSZERŰ TRÜKK!>>>

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.