Az édesburgonya nemcsak finom, de rendkívül egészséges is. Béta-karotinban, C-, B1-, B2-, B6- és E-vitaminban gazdag, de értékes ásványi anyagokat is tartalmaz: kalcium, vas, magnézium, mangán, kálium, foszfor, nátrium, szelén, réz és cink is található benne. Kiváló fehérjeforrás. Rendszeres fogyasztása támogatja az immunrendszer megfelelő működését, megakadályozza a székrekedést és a puffadást.
Energiatartalma száz grammban 117 kalória, így akár a fogyókúrázók is beleilleszthetik az étrendjükbe.
Ha édesburgonyát vásárolunk, figyeljünk rá, hogy feszes és sima legyen a bőre, ez jelzi, hogy friss. Nagy nedvességtartalma miatt csak néhány napig tárolható, a hűtőszekrény helyett inkább száraz, hűvös helyen.
Krumplit sütni nem nehéz, nem kell hozzá különleges hozzávaló vagy eszköz. Hogy mire figyelj? Mutatjuk!
1. Ne mindig olívaolajban süsd a krumplit. A tisztított vaj például ízesebbé teszi a sült krumplit, de jó választás a fokhagymás vagy a chilis olaj is. Próbáld ki a dióolajat: földes íze remekül illik a krumplihoz!
2. Ha kevés almaborban vagy narancslében megforgatjuk a burgonyát sütés előtt, akkor egy karamellizált máz keletkezik rajta.
3. Zöldfűszerekkel fantasztikusan finom lesz sült krumpli, érdemes mindig más keverékkel megszórni.
4. A juharszirup vagy a fokhagymás-chilis paszta izgalmassá és tüzessé tesz a sült krumplit.
5. A szószok, öntetek feldobják a sült édesburgonya ízét. A vajas, almaboros, mustáros vagy balzsamecetes öntet ellenállhatatlanná teszi a burgonyahasábokat.
6. Édesburgonya sajttal? Isteni finom! Szórd meg parmezánnal, ez illik hozzá a leginkább, de a cheddar és a gouda is krémesen olvad a krumplira!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.