Töltött szalagos fánk (csokis, vaníliás, lekváros) recept
Töltött szalagos fánk (csokis, vaníliás, lekváros)
Egyszerű rakott kel recept
Egyszerű rakott kel
Joghurtos kanalas fánk recept
Joghurtos kanalas fánk
Egyszerű pizzatészta recept
Egyszerű pizzatészta
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük recept
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Profiterol alaprecept recept
Profiterol alaprecept
Kapros tökfőzelék virslivel recept
Kapros tökfőzelék virslivel
A legjobb palacsintatészta recept
A legjobb palacsintatészta
Paprikás csirke recept
Paprikás csirke
Krémes spenótfőzelék recept
Krémes spenótfőzelék
Finomfőzelék recept
Finomfőzelék
Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Hagyományos resztelt csirkemáj recept
Hagyományos resztelt csirkemáj
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal recept
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal
Szilvás gombóc hagyományosan recept
Szilvás gombóc hagyományosan
Rakott zöldbab darált hússal recept
Rakott zöldbab darált hússal
Tápiókapuding erdei gyümölcsökkel  recept
Tápiókapuding erdei gyümölcsökkel
Rakott karfiol (a klasszikus recept) recept
Rakott karfiol (a klasszikus recept)
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Egyszerű csilis bab recept
Egyszerű csilis bab
Praktikus

Így távolíthatod el az odaégett cukrot a serpenyőből – videón mutatjuk a trükköt!

Ha kísérletező kedvű vagy, és gyakran készítesz finomságokat, biztosan veled is előfordult már, hogy a cukor karamellizálása nem úgy végződött, ahogy szeretted volna, és esetleg az edény bánta a kis malőrt. Az odaégett cukrot ugyanis kész rémálom eltávolítani – de nem lehetetlen!

Az edényeken lévő makacs foltok eltávolítása nem egy bonyolult feladat, ha ismerjük a megfelelő technikát. Sokszor csak az olyan erős vegyszerekben bízunk, amelyeket jobb távol tartani az étellel érintkező felületekről. Az odaégett cukor eltávolítására egy kevésbé ismert, de környezetbarát és egyszerű megoldást mutatunk.

A karamell finom lesz, az edény pedig kuka, ha nem jó technikával takarítod / Fotó: Shutterstock
A karamell finom lesz, az edény pedig kuka, ha nem jó technikával takarítod / Fotó: Shutterstock

Az odaégett cukrot legkönnyebben a forrós vizes módszerrel tudod eltávolítani a fazekakból és serpenyőkből. Nem kell mást tenned, mint vizet forralni abban az edényben, amelynek az alján és az oldalán ott a kemény cukorréteg, és hagyni, hogy a meleg víz feloldja a cukrot. Egy szilikon spatulával vagy fakanállal rásegíthetsz, és így a siker garantált!

(Borítókép: Shutterstock)

Ajánljuk még:

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.