Mézeskalácsos kuglóf recept
Mézeskalácsos kuglóf
Klasszikus stíriai metélt  recept
Klasszikus stíriai metélt
Káposztás tészta egyszerűen recept
Káposztás tészta egyszerűen
Csokis muffin  recept
Csokis muffin
Kozáksapka recept
Kozáksapka
Krémes spenótfőzelék recept
Krémes spenótfőzelék
A legfinomabb sütőtökkrémleves recept
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Tartármártás házi majonézből recept
Tartármártás házi majonézből
Hagyományos tejes kifli  recept
Hagyományos tejes kifli
Amerikai káposztasaláta (Coleslaw) recept
Amerikai káposztasaláta (Coleslaw)
Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Pozsonyi kifli recept
Pozsonyi kifli
Ünnepi francia pirítós recept
Ünnepi francia pirítós
Holstein szelet recept
Holstein szelet
Hagyományos kókuszkocka recept
Hagyományos kókuszkocka
Dubarry-szelet recept
Dubarry-szelet
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti recept
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti
Rántott karfiol recept
Rántott karfiol
Kijevi csirkemell rizibizivel  recept
Kijevi csirkemell rizibizivel
Praktikus

Így távolíthatod el az odaégett cukrot a serpenyőből – videón mutatjuk a trükköt!

Ha kísérletező kedvű vagy, és gyakran készítesz finomságokat, biztosan veled is előfordult már, hogy a cukor karamellizálása nem úgy végződött, ahogy szeretted volna, és esetleg az edény bánta a kis malőrt. Az odaégett cukrot ugyanis kész rémálom eltávolítani – de nem lehetetlen!

Az edényeken lévő makacs foltok eltávolítása nem egy bonyolult feladat, ha ismerjük a megfelelő technikát. Sokszor csak az olyan erős vegyszerekben bízunk, amelyeket jobb távol tartani az étellel érintkező felületekről. Az odaégett cukor eltávolítására egy kevésbé ismert, de környezetbarát és egyszerű megoldást mutatunk.

A karamell finom lesz, az edény pedig kuka, ha nem jó technikával takarítod / Fotó: Shutterstock
A karamell finom lesz, az edény pedig kuka, ha nem jó technikával takarítod / Fotó: Shutterstock

Az odaégett cukrot legkönnyebben a forrós vizes módszerrel tudod eltávolítani a fazekakból és serpenyőkből. Nem kell mást tenned, mint vizet forralni abban az edényben, amelynek az alján és az oldalán ott a kemény cukorréteg, és hagyni, hogy a meleg víz feloldja a cukrot. Egy szilikon spatulával vagy fakanállal rásegíthetsz, és így a siker garantált!

(Borítókép: Shutterstock)

Ajánljuk még:

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.