Csokis muffin  recept
Csokis muffin
Paradicsomos lencseleves recept
Paradicsomos lencseleves
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Apfelstrudel, az osztrák, húzott almás rétes recept
Apfelstrudel, az osztrák, húzott almás rétes
Hagyományos tejes kifli  recept
Hagyományos tejes kifli
Pincepörkölt csülökből és lapockából recept
Pincepörkölt csülökből és lapockából
Máglyarakás kalácsból recept
Máglyarakás kalácsból
Rántott karfiol recept
Rántott karfiol
Klasszikus kuglóf recept
Klasszikus kuglóf
15 perces banános palacsinta recept
15 perces banános palacsinta
Lencsegolyók sütőtökpürével recept
Lencsegolyók sütőtökpürével
Puncstorta  recept
Puncstorta
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti recept
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Holstein szelet recept
Holstein szelet
Klasszikus linzer recept recept
Klasszikus linzer recept
Francia hagymaleves sajtos pirítóssal recept
Francia hagymaleves sajtos pirítóssal
Őszi minestrone leves recept
Őszi minestrone leves
Klasszikus stíriai metélt  recept
Klasszikus stíriai metélt
Szilvalekváros tepertős papucs recept
Szilvalekváros tepertős papucs
Praktikus

Így távolíthatod el az odaégett cukrot a serpenyőből – videón mutatjuk a trükköt!

Ha kísérletező kedvű vagy, és gyakran készítesz finomságokat, biztosan veled is előfordult már, hogy a cukor karamellizálása nem úgy végződött, ahogy szeretted volna, és esetleg az edény bánta a kis malőrt. Az odaégett cukrot ugyanis kész rémálom eltávolítani – de nem lehetetlen!

Az edényeken lévő makacs foltok eltávolítása nem egy bonyolult feladat, ha ismerjük a megfelelő technikát. Sokszor csak az olyan erős vegyszerekben bízunk, amelyeket jobb távol tartani az étellel érintkező felületekről. Az odaégett cukor eltávolítására egy kevésbé ismert, de környezetbarát és egyszerű megoldást mutatunk.

A karamell finom lesz, az edény pedig kuka, ha nem jó technikával takarítod / Fotó: Shutterstock
A karamell finom lesz, az edény pedig kuka, ha nem jó technikával takarítod / Fotó: Shutterstock

Az odaégett cukrot legkönnyebben a forrós vizes módszerrel tudod eltávolítani a fazekakból és serpenyőkből. Nem kell mást tenned, mint vizet forralni abban az edényben, amelynek az alján és az oldalán ott a kemény cukorréteg, és hagyni, hogy a meleg víz feloldja a cukrot. Egy szilikon spatulával vagy fakanállal rásegíthetsz, és így a siker garantált!

(Borítókép: Shutterstock)

Ajánljuk még:

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.