Válasszunk kisebb, egyforma méretű burgonyákat, alaposan mossuk meg azokat folyóvíz alatt, majd papírtörlő segítségével töröljük szárazra. Ezután villával több helyen szúrjuk meg a krumplikat, hogy a gőz távozhasson, és a burgonya belseje is megpuhuljon.
Tegyük a mikróba a burgonyákat, egymástól egyenlő távolságra és a legmagasabb fokozaton indítsuk el a mikrót 3,5 percre. Ha letelt az idő, óvatosan nyissuk ki a mikró ajtaját és fordítsuk meg a burgonyákat. Süssük további 3,5 percig. Vigyázzunk, mert amikor kinyitjuk a mikró ajtaját, forró gőz csaphat ki és a burgonyák is forróak lesznek!
Ha burgonyák ennyi idő után is kemény tapintásúak, akkor folytassuk a sütést 1 perces lépésekben, míg a villát könnyen át tudjuk szúrni a krumplin.
Miután a burgonya megpuhult, vágjuk ketté, sózzuk, borsozzuk és locsoljuk meg vajjal. Különösen finom lesz a végeredmény, ha sütés előtt átkenjük a krumplikat olívaolajjal.
Persze a végeredmény így nem egészen olyan, mintha sütőben sütnénk a burgonyát. Ez a probléma azonban könnyen orvosolható: melegítsük elő a sütőt 250 fokra, míg a burgonyák a mikróban vannak. Utána csúsztassuk át őket egy sütőlapra és süssük pár percig, míg a héjuk ropogós lesz.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.