Töltött szalagos fánk (csokis, vaníliás, lekváros) recept
Töltött szalagos fánk (csokis, vaníliás, lekváros)
Klasszikus stíriai metélt  recept
Klasszikus stíriai metélt
Szilvás gombóc hagyományosan recept
Szilvás gombóc hagyományosan
Profiterol alaprecept recept
Profiterol alaprecept
A legfinomabb sütőtökkrémleves recept
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Csörögefánk recept
Csörögefánk
A legjobb palacsintatészta recept
A legjobb palacsintatészta
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Egyszerű rakott kel recept
Egyszerű rakott kel
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal recept
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal
Rakott zöldbab darált hússal recept
Rakott zöldbab darált hússal
Rakott karfiol (a klasszikus recept) recept
Rakott karfiol (a klasszikus recept)
Joghurtos kanalas fánk recept
Joghurtos kanalas fánk
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Tápiókapuding erdei gyümölcsökkel  recept
Tápiókapuding erdei gyümölcsökkel
Krémes spenótfőzelék recept
Krémes spenótfőzelék
Egyszerű csilis bab recept
Egyszerű csilis bab
Egyszerű pizzatészta recept
Egyszerű pizzatészta
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Hagyományos resztelt csirkemáj recept
Hagyományos resztelt csirkemáj
Praktikus

Kiderült! Ezen múlik, hogy olyan finom lesz-e a lángos, mint a strandon

lángos
A kommentelők durván összevitatkoztak a Facebookon arról, hogy mi a titka a tökéletes lángosnak. A profik most elárulták!

Facebook-csoportokban tört ki a kommentháború arról, hogy miért lehet finomabb a lángos a strandokon és a piacokon, mint otthon. A Bors a tökéletes lángos titkáról Molnárné Baki Máriát kérdezte, aki 25 éve süti a lángost nagyüzemben.

„A kézzel dagasztás alap. Lehet ugyan géppel is, de a megfelelő állagot a gyakorlott kéz érzékeli. És van még egy titok, amitől az otthoni lángos nem lesz soha annyira tökéletes. A tűzhelyen a legnagyobb gázfokozattal sem tudunk olyan forró olajat elérni, mint a sütödékben” – árulta el.

A fővárosi Fény utcai piac egyik lángoskészítője, Hriagyel Géza is a dagasztást emelte ki a lapnak.

„A szüleink 30 éven keresztül készítették a lángost. Édesapánk fiatal korában tanulta egy idősebbtől, aki szintén egy idősebbtől, úgyhogy az ő receptjük több, mint száz éves. Kézzel dagasztunk, fontosak az alapanyagok, és körülbelül másfél óra kell az első sütésig” – mondta Géza.

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.