Rakott zöldbab darált hússal recept
Rakott zöldbab darált hússal
Legényfogó leves recept
Legényfogó leves
Egyszerű pizzatészta recept
Egyszerű pizzatészta
A legjobb palacsintatészta recept
A legjobb palacsintatészta
Klasszikus stíriai metélt  recept
Klasszikus stíriai metélt
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Madártejszelet recept
Madártejszelet
Rakott karfiol (a klasszikus recept) recept
Rakott karfiol (a klasszikus recept)
Paprikás csirke recept
Paprikás csirke
Hagyományos resztelt csirkemáj recept
Hagyományos resztelt csirkemáj
Joghurtos kanalas fánk recept
Joghurtos kanalas fánk
Egyszerű rakott kel recept
Egyszerű rakott kel
Tápiókapuding erdei gyümölcsökkel  recept
Tápiókapuding erdei gyümölcsökkel
Krémes spenótfőzelék recept
Krémes spenótfőzelék
Mákos guba  recept
Mákos guba
Minestrone recept
Minestrone
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal recept
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal
Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Egyszerű csilis bab recept
Egyszerű csilis bab
Finomfőzelék recept
Finomfőzelék
Praktikus

Napi praktika: ha így készíted a tojáshabot, akkor tutira kemény és fényes lesz

Tojáshab /Fotó: Shutterstock
Ha szeretsz sütögetni, akkor jó, ha tisztában vagy a tökéletes tojásfehérjehab készítésének minden apró trükkjével. Már csak azért is előny, ha profi vagy a témában, mert a süteményeken túl még egy bögre meleg kakaóval vagy forró csokoládéval is csodát tesz. Téged is érdekel a titok? Akkor van egy jó hírünk. Farkasinszki Ildikó a Sütisuli legújabb videójában bemutatja, hogyan lesz tökéletesen fényes a tojáshab.

Ha már készítettél piskótát, akkor az a jó hírünk, hogy a tojásfehérjehab elkészítésének első leckéjén már biztosan túl vagy, hiszen az a tojások szétválasztásával indul. Azért, hogy tökéletesen csúcsos, kemény és fényes végeredményt kapj, mindössze három dologra kell odafigyelned.

Hozzávalók:

  • 4-5 db tojásfehérje
  • 20 dkg porcukor
Ha tojásfehérjehabot készítesz, akkor az alábbi tippeket fogadd meg /Fotó: Shutterstock
Ha tojásfehérjehabot készítesz, akkor az alábbi tippeket fogadd meg /Fotó: Shutterstock

Az első és talán legfontosabb lépés, hogy a tojásokat tiszta edénybe üsd. Arra is figyelj, hogy a sárgája ne keveredjen a fehérjével! Ha robotgéppel tervezed felverni, akkor arra is ügyelj, hogy kis fokozatról indulj, a gép sebességét pedig csak fokozatosan emeld. Ha a többi részletre is kíváncsi vagy, akkor az alábbi videót imádni fogod, hiszen Farkasinszki Ildikó, a Grill-ázs Sütisuli alapítója olyan tippekkel segít a Mindmegette konyhájából, aminek tudatában verhetetlen lesz a te tojásfehérjehabod is.

A fényes tojásfehérjehab egyébként fontos hozzávalója a Kata szeletnek is, de a különböző forró italok tetején, vagy tésztákba forgatva jól működik.

Jól sikerült a tojáshabod? Akkor azonnal lőj róla egy fotót és oszd meg a Mindmegette közösségével is Facebookon. Ha pedig ilyen, vagy ehhez hasonló praktikák között böngésznél, akkor látogassatok el TikTok oldalunkra, vagy pörgesd végig Youtube csatornánkat is.

A Kata szelet egyik fontos hozzávalója a tojásfehérjehab /Fotó: Mindmegette
A Kata szelet egyik fontos hozzávalója a tojásfehérjehab /Fotó: Mindmegette

GRILL-ÁZS SÜTISULI

Farkasinszki Ildikó 2018. október 26-án indította el a Grill-ázs Sütisulit. A workshopok általában péntek délután 15 órakor kezdődnek, kivétel szombaton, akkor délelőtt 10-kor. Mindig egy-egy téma köré épülnek fel, és alkalmanként 4-5 féle sütemény, desszert készül. Az aktuális workshopokat megtaláljátok a Grill-azs.hu oldalon.

Ajánljuk még:

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.