Mézes krémes  recept
Mézes krémes
Hagymás rostélyos  recept
Hagymás rostélyos
Klasszikus stíriai metélt  recept
Klasszikus stíriai metélt
Káposztás tészta egyszerűen recept
Káposztás tészta egyszerűen
Kozáksapka recept
Kozáksapka
Csokis muffin  recept
Csokis muffin
Klasszikus linzer recept recept
Klasszikus linzer recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Klasszikus császármorzsa baracklekvárral recept
Klasszikus császármorzsa baracklekvárral
Dubarry-szelet recept
Dubarry-szelet
Kijevi csirkemell rizibizivel  recept
Kijevi csirkemell rizibizivel
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük recept
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Pozsonyi kifli recept
Pozsonyi kifli
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Mákos guba  recept
Mákos guba
Hagyományos kókuszkocka recept
Hagyományos kókuszkocka
Rántott karfiol recept
Rántott karfiol
Amerikai káposztasaláta (Coleslaw) recept
Amerikai káposztasaláta (Coleslaw)
Aranygaluska vaníliasodóval  recept
Aranygaluska vaníliasodóval
Hagyományos tejes kifli  recept
Hagyományos tejes kifli
Praktikus

Nem hiszed el: ha ebben sütöd a csirkét, még finomabb lesz! – videó

Az igazán ropogós sült csirke elkészítésére számos trükköt ismerünk, ám van olyan, ami még nekünk is újdonság – a kuglófsütős módszer például ezek közé tartozik. Máris mutatjuk, próbáld ki!

A sült csirke az egyszerűen elkészíthető ételek közé tartozik, de természetesen a csirkesütést is mindig lehet tökéletesíteni. Sokféle fűszerrel ízesíthetjük, a lényeg, hogy a végeredmény egy kívül ropogós, belül szaftos, omlós sült legyen. Mindenki máshogy csinálja: van, aki a csirkesütő edényre esküszik, más csak grillrácson készíti, akad, aki cserépedényben és van, aki öntöttvas edényben. Ugyanígy megoszlik a vélemény arról is, hogy vajban, olajban vagy zsírban kell-e sütni – egy kezdő szakács tehát igen nehéz helyzetben van.

Most mutatunk egy fantasztikusan egyszerű receptet és módszert, amit érdemes kipróbálni.

A sült csirke hozzávalói:

  • 1 db egész csirke
  • pirospaprika
  • 4 db burgonya
  • 2 fej vöröshagyma
  • 2 ek olaj
  • vaj

Elkészítése:

  1. A megtisztított csirkét megsózzuk és átkenjünk paprikával. Ezután beletesszük a kugóf sütőformába.
  2. Körétesszük a megpucolt és felkockázott burgonyát és a felaprított vöröshagymát. Leöntjük az egészet egy olajos-fűszeres lével, majd a csirke tetejére teszünk egy kevés vajat.
  3. 180 fokra előmelegített sütőben aranybarnára sütjük.

Nézd csak, mennyire egyszerű:

/Forrás: ripost.hu/

(Borítókép: Shutterstock)

Ajánljuk még:

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.