Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Kijevi csirkemell rizibizivel  recept
Kijevi csirkemell rizibizivel
Párolt lila káposzta  recept
Párolt lila káposzta
A legfinomabb sütőtökkrémleves recept
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Hagyományos tejes kifli  recept
Hagyományos tejes kifli
Dubarry-szelet recept
Dubarry-szelet
Paradicsomos lencseleves recept
Paradicsomos lencseleves
Mákos guba  recept
Mákos guba
Kozáksapka recept
Kozáksapka
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Máglyarakás kalácsból recept
Máglyarakás kalácsból
Káposztás tészta egyszerűen recept
Káposztás tészta egyszerűen
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti recept
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Holstein szelet recept
Holstein szelet
Csokis muffin  recept
Csokis muffin
Túróval töltött zsemle recept
Túróval töltött zsemle
Rántott karfiol recept
Rántott karfiol
Pozsonyi kifli recept
Pozsonyi kifli
Retró kókuszkocka recept
Retró kókuszkocka
Praktikus

Bizarr, de működik! Ezzel az extra hozzávalóval pihe-puha lesz a piskóta

Csokitorta
A piskóta alapú süteményekkel kapcsolatban egy aggodalom merül fel mindig: mi van, ha túl száraz lesz a tészta? Ha aznap tökéletes is - mi lesz vele másnap? Van egy extra hozzávaló, amivel többé nem kell ezen izgulni, ugyanis nem csak habkönnyű, de puha és szaftos is lesz a végeredmény!

Nincs többé száraz torta, akkor sem, ha másnap tálaljátok! Íme a recept, amiben a vizes-kakaós piskóta eredetijéhez képest egyetlen extra hozzávaló szerepel: a majonéz! Pánikra semmi ok, a végeredményen egyáltán nem érezni majd az ízét, csapán a textúráján - a majonéz ugyanis extra nedvességet, gazdag ízt és könnyedséget ad a süteménynek.

Nincs többé száraz piskótatészta! (Fotó: Shutterstock)
Nincs többé száraz piskótatészta! (Fotó: Shutterstock)

Hozzávalók a majonézes csokitortához:

  • 1 bögre majonéz
  • 1 bögre meleg víz
  • 2 bögre liszt
  • 1 bögre cukor
  • 3 evőkanál kakaópor (jó minőségű)
  • 1 tk vaníliás cukor
  • 2 tk sütőpor
  • csipetnyi só
  • jó minőségű csokikrém a belsejébe

Elkészítése:

  1. Egy nagyobb edényben összekeverjük a lisztet, a kakaót, a sütőport, a cukrot és a vaníliás cukrot.
  2. A majonézt összekeverjük a meleg vízzel, és hozzáadjuk a száraz összetevőkhöz.
  3. A masszát egy kivajazott-lisztezett sütőformába öntjük, majd a 160 fokra előmelegített sütőbe toljuk, és nagyjából 40 perc alatt készre sütjük. Tűpróbával elenőrizzük.
  4. Amikor kihűlt, a tortaalapot kettévágjuk, és betöltjük a kedvenc csokoládékrémünkkel úgy, hogy a tetejére és az oldalára is jusson.

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.