Minestrone recept
Minestrone
Hagyományos resztelt csirkemáj recept
Hagyományos resztelt csirkemáj
Legényfogó leves recept
Legényfogó leves
A legjobb palacsintatészta recept
A legjobb palacsintatészta
Egyszerű pizzatészta recept
Egyszerű pizzatészta
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Krémes spenótfőzelék recept
Krémes spenótfőzelék
Rakott karfiol (a klasszikus recept) recept
Rakott karfiol (a klasszikus recept)
Kapros tökfőzelék virslivel recept
Kapros tökfőzelék virslivel
Finomfőzelék recept
Finomfőzelék
A legfinomabb sütőtökkrémleves recept
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Joghurtos kanalas fánk recept
Joghurtos kanalas fánk
Paprikás csirke recept
Paprikás csirke
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük recept
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Madártejszelet recept
Madártejszelet
Töltött szalagos fánk (csokis, vaníliás, lekváros) recept
Töltött szalagos fánk (csokis, vaníliás, lekváros)
Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Szilvás gombóc hagyományosan recept
Szilvás gombóc hagyományosan
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal recept
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal
Mákos guba  recept
Mákos guba
Praktikus

Bizarr, de működik! Ezzel az extra hozzávalóval pihe-puha lesz a piskóta

Csokitorta
A piskóta alapú süteményekkel kapcsolatban egy aggodalom merül fel mindig: mi van, ha túl száraz lesz a tészta? Ha aznap tökéletes is - mi lesz vele másnap? Van egy extra hozzávaló, amivel többé nem kell ezen izgulni, ugyanis nem csak habkönnyű, de puha és szaftos is lesz a végeredmény!

Nincs többé száraz torta, akkor sem, ha másnap tálaljátok! Íme a recept, amiben a vizes-kakaós piskóta eredetijéhez képest egyetlen extra hozzávaló szerepel: a majonéz! Pánikra semmi ok, a végeredményen egyáltán nem érezni majd az ízét, csapán a textúráján - a majonéz ugyanis extra nedvességet, gazdag ízt és könnyedséget ad a süteménynek.

Nincs többé száraz piskótatészta! (Fotó: Shutterstock)
Nincs többé száraz piskótatészta! (Fotó: Shutterstock)

Hozzávalók a majonézes csokitortához:

  • 1 bögre majonéz
  • 1 bögre meleg víz
  • 2 bögre liszt
  • 1 bögre cukor
  • 3 evőkanál kakaópor (jó minőségű)
  • 1 tk vaníliás cukor
  • 2 tk sütőpor
  • csipetnyi só
  • jó minőségű csokikrém a belsejébe

Elkészítése:

  1. Egy nagyobb edényben összekeverjük a lisztet, a kakaót, a sütőport, a cukrot és a vaníliás cukrot.
  2. A majonézt összekeverjük a meleg vízzel, és hozzáadjuk a száraz összetevőkhöz.
  3. A masszát egy kivajazott-lisztezett sütőformába öntjük, majd a 160 fokra előmelegített sütőbe toljuk, és nagyjából 40 perc alatt készre sütjük. Tűpróbával elenőrizzük.
  4. Amikor kihűlt, a tortaalapot kettévágjuk, és betöltjük a kedvenc csokoládékrémünkkel úgy, hogy a tetejére és az oldalára is jusson.

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.