Apfelstrudel, az osztrák, húzott almás rétes recept
Apfelstrudel, az osztrák, húzott almás rétes
Szilvalekváros tepertős papucs recept
Szilvalekváros tepertős papucs
Lencsegolyók sütőtökpürével recept
Lencsegolyók sütőtökpürével
Holstein szelet recept
Holstein szelet
Hagyományos tejes kifli  recept
Hagyományos tejes kifli
Rántott karfiol recept
Rántott karfiol
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti recept
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti
Klasszikus kuglóf recept
Klasszikus kuglóf
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Csikós tokány recept
Csikós tokány
Francia hagymaleves sajtos pirítóssal recept
Francia hagymaleves sajtos pirítóssal
Fahéjas tekercs (cinnabon) recept
Fahéjas tekercs (cinnabon)
A legfinomabb sárgaborsó-főzelék recept
A legfinomabb sárgaborsó-főzelék
Klasszikus stíriai metélt  recept
Klasszikus stíriai metélt
15 perces banános palacsinta recept
15 perces banános palacsinta
Pincepörkölt csülökből és lapockából recept
Pincepörkölt csülökből és lapockából
Párolt lila káposzta  recept
Párolt lila káposzta
Káposztás tészta egyszerűen recept
Káposztás tészta egyszerűen
Máglyarakás kalácsból recept
Máglyarakás kalácsból
Mézes krémes  recept
Mézes krémes
Praktikus

Utálod a fokhagymapucolást? Ezzel a praktikával imádni fogod!

fokhagymapucolás /Fotó: Shutterstock
Karakteres ízvilága miatt a fokhagyma az egyik legfontosabb fűszerünk, már ha nem a legfontosabb. Legyen szó sültekről, pörköltekről, levesekről, esetleg valamilyen zöldséges fogásról, szinte biztos, hogy előkerül az étel alapanyagaként. Na, de mi a helyzet a fokhagymapucolással? Sokan nincsenek vele kibékülve.

A fokhagymapucolás sokaknak okoz nehézséget, hiszen a vékony, papírszerű héjának eltávolítása nem éppen a legkedveltebb konyhai műveletek közé tartozik. Azonban van egy szuperegyszerű praktika, amivel könnyedén felgyorsítható ez a folyamat – írja a The Daily Meal.

Nos, ha a legegyszerűbb megoldást keressük, akkor nincs más dolgunk, mint egy befőttesüvegbe tenni a pucolásra váró fokhagymagerezdeket, majd lezárás után erőteljesen összerázni nagyjából harminc másodpercig. Bármennyire is hihetetlen, de fél perc után a fokhagyma héjának nagy része teljesen leválik a gerezdekről, amiket így azonnal apríthatunk, majd felhasználhatunk.

Utálod a fokhagymapucolást? Ezzel a praktikával imádni fogod! /Fotó: Shutterstock
Utálod a fokhagymapucolást? Ezzel a praktikával imádni fogod! /Fotó: Shutterstock

A trükk hitelességét mi sem bizonyítja jobban, mint az, hogy Kierin Baldwin, az Institute of Culinary Education szakácsoktatója is ezt a módszert alkalmazza fokhagymapucolásnál. Ha viszont nincs kéznél befőttesüveg, van egy másik technika is. Dörzsöljük össze a fokhagymagerezdeket két kis serpenyő közé szorítva, hiszen így hasonlóképpen az előző praktikához, könnyen hámozhatóvá válik.

Ajánljuk még:

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.