Dubarry-csirkemell
Finomfőzelék
A legfinomabb sajtos-tejfölös lángos
Rigójancsi, ahogy mi szeretjük
Klasszikus túrógombóc fahéjas tejföllel
Klasszikus császármorzsa baracklekvárral
Dödölle - az eredeti recept
Mákos guba
Klasszikus kuglóf
Tojásos nokedli fejes salátával
Körömpörkölt csülökkel
Epres blondie
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Krémes spenótfőzelék
Kapros tökfőzelék virslivel
Kínai szezámmagos csirke
Klasszikus stíriai metélt
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal
Zsemlegombóc
Karakteres ízvilága miatt a fokhagyma az egyik legfontosabb fűszerünk, már ha nem a legfontosabb. Legyen szó sültekről, pörköltekről, levesekről, esetleg valamilyen zöldséges fogásról, szinte biztos, hogy előkerül az étel alapanyagaként. Na, de mi a helyzet a fokhagymapucolással? Sokan nincsenek vele kibékülve.

A fokhagymapucolás sokaknak okoz nehézséget, hiszen a vékony, papírszerű héjának eltávolítása nem éppen a legkedveltebb konyhai műveletek közé tartozik. Azonban van egy szuperegyszerű praktika, amivel könnyedén felgyorsítható ez a folyamat – írja a The Daily Meal.

Nos, ha a legegyszerűbb megoldást keressük, akkor nincs más dolgunk, mint egy befőttesüvegbe tenni a pucolásra váró fokhagymagerezdeket, majd lezárás után erőteljesen összerázni nagyjából harminc másodpercig. Bármennyire is hihetetlen, de fél perc után a fokhagyma héjának nagy része teljesen leválik a gerezdekről, amiket így azonnal apríthatunk, majd felhasználhatunk.

Utálod a fokhagymapucolást? Ezzel a praktikával imádni fogod! /Fotó: Shutterstock
Utálod a fokhagymapucolást? Ezzel a praktikával imádni fogod! /Fotó: Shutterstock

A trükk hitelességét mi sem bizonyítja jobban, mint az, hogy Kierin Baldwin, az Institute of Culinary Education szakácsoktatója is ezt a módszert alkalmazza fokhagymapucolásnál. Ha viszont nincs kéznél befőttesüveg, van egy másik technika is. Dörzsöljük össze a fokhagymagerezdeket két kis serpenyő közé szorítva, hiszen így hasonlóképpen az előző praktikához, könnyen hámozhatóvá válik.

Ajánljuk még:

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.