Amerikai káposztasaláta (Coleslaw) recept
Amerikai káposztasaláta (Coleslaw)
Holstein szelet recept
Holstein szelet
Spenótfőzelék fokhagymásan recept
Spenótfőzelék fokhagymásan
Ünnepi francia pirítós recept
Ünnepi francia pirítós
Kijevi csirkemell rizibizivel  recept
Kijevi csirkemell rizibizivel
Mézes krémes  recept
Mézes krémes
Krémes spenótfőzelék recept
Krémes spenótfőzelék
Rántott karfiol recept
Rántott karfiol
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Gesztenyés bejgli recept
Gesztenyés bejgli
Hagymás rostélyos  recept
Hagymás rostélyos
Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
A legfinomabb sütőtökkrémleves recept
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Hagyományos kókuszkocka recept
Hagyományos kókuszkocka
Paradicsomos lencseleves recept
Paradicsomos lencseleves
Tartármártás házi majonézből recept
Tartármártás házi majonézből
Édes bundás kenyér (french toast) recept
Édes bundás kenyér (french toast)
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük recept
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Kozáksapka recept
Kozáksapka
Intelligens krémes recept
Intelligens krémes
Karakteres ízvilága miatt a fokhagyma az egyik legfontosabb fűszerünk, már ha nem a legfontosabb. Legyen szó sültekről, pörköltekről, levesekről, esetleg valamilyen zöldséges fogásról, szinte biztos, hogy előkerül az étel alapanyagaként. Na, de mi a helyzet a fokhagymapucolással? Sokan nincsenek vele kibékülve.

A fokhagymapucolás sokaknak okoz nehézséget, hiszen a vékony, papírszerű héjának eltávolítása nem éppen a legkedveltebb konyhai műveletek közé tartozik. Azonban van egy szuperegyszerű praktika, amivel könnyedén felgyorsítható ez a folyamat – írja a The Daily Meal.

Nos, ha a legegyszerűbb megoldást keressük, akkor nincs más dolgunk, mint egy befőttesüvegbe tenni a pucolásra váró fokhagymagerezdeket, majd lezárás után erőteljesen összerázni nagyjából harminc másodpercig. Bármennyire is hihetetlen, de fél perc után a fokhagyma héjának nagy része teljesen leválik a gerezdekről, amiket így azonnal apríthatunk, majd felhasználhatunk.

Utálod a fokhagymapucolást? Ezzel a praktikával imádni fogod! /Fotó: Shutterstock
Utálod a fokhagymapucolást? Ezzel a praktikával imádni fogod! /Fotó: Shutterstock

A trükk hitelességét mi sem bizonyítja jobban, mint az, hogy Kierin Baldwin, az Institute of Culinary Education szakácsoktatója is ezt a módszert alkalmazza fokhagymapucolásnál. Ha viszont nincs kéznél befőttesüveg, van egy másik technika is. Dörzsöljük össze a fokhagymagerezdeket két kis serpenyő közé szorítva, hiszen így hasonlóképpen az előző praktikához, könnyen hámozhatóvá válik.

Ajánljuk még:

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.