A fokhagymapucolás sokaknak okoz nehézséget, hiszen a vékony, papírszerű héjának eltávolítása nem éppen a legkedveltebb konyhai műveletek közé tartozik. Azonban van egy szuperegyszerű praktika, amivel könnyedén felgyorsítható ez a folyamat – írja a The Daily Meal.
Nos, ha a legegyszerűbb megoldást keressük, akkor nincs más dolgunk, mint egy befőttesüvegbe tenni a pucolásra váró fokhagymagerezdeket, majd lezárás után erőteljesen összerázni nagyjából harminc másodpercig. Bármennyire is hihetetlen, de fél perc után a fokhagyma héjának nagy része teljesen leválik a gerezdekről, amiket így azonnal apríthatunk, majd felhasználhatunk.
A trükk hitelességét mi sem bizonyítja jobban, mint az, hogy Kierin Baldwin, az Institute of Culinary Education szakácsoktatója is ezt a módszert alkalmazza fokhagymapucolásnál. Ha viszont nincs kéznél befőttesüveg, van egy másik technika is. Dörzsöljük össze a fokhagymagerezdeket két kis serpenyő közé szorítva, hiszen így hasonlóképpen az előző praktikához, könnyen hámozhatóvá válik.
Ajánljuk még:
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.