A zabpelyhet meleg vízbe áztatjuk, annyi vizet öntünk rá, hogy éppen ellepje.
Amíg a zabpehely puhul, a darálthúshoz hozzáadjuk a tojást, az apróra vágott újhagymát és petrezselymet, valamint a fokhagymanyomó segítségével kipréselt fokhagymát.
Belereszeljük a masszába a sárgarépát (én nagy lyukú sajtreszelőt használtam, de aprítóval is tökéletes), hozzáadjuk a paprikát, sózzuk és borsozzuk.
Kinyomkodjuk a zabot, hogy a felesleges víztől megszabadítsuk, majd hozzáadjuk a fasírthoz, és jól összekeverjük az egész masszát.
Korongokat formálunk belőle (nekem kb. egy evőkanálnyi a mérce) és forró zsiradékban kisütjük (én kókuszolajat használtam). Bulgursalátával és tzatzikivel tálaltam.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.