Elkészítés: Zsiradékon megpírítjuk a szalonnát, megszórjuk kevés cukorral, kissé karamelizáljuk, majd rátesszük a vékony szeletekre vágott hagymát, a karikára vágott zöldségeket, a vékony szeletekre vágott húst, és lassú tűzön pároljuk, időközönként kevés vizet aláöntve.
Később hozzáadjuk a durvára tört borsot /helyettesíthetjük borsikafűvel/, a kakukkfűvet és a babérlevelet.
Ha a hús megpuhult, kivesszük a léből, majd kevés húslével vagy vízzel hígítjuk, és nagyon pépesre turmixoljuk. Mártás sűrűségűre hígítjuk, ízesítjük a citromlevével, a reszelt citromhéjjal, mustárral, utánízesítjük sóval, cukorral, majd felforraljuk. Hozzáadjuk a főzőtejszínt, esetleg a kevés lisztel elhabart tejfölt, és ismét felforraljuk. A hússzeleteket visszatesszük.
A spagettiket idő közben külön-külön megfőzzük sós vízben, leszűrjük, és a hússal, valamint a mártással tálaljuk.
2025.02.15.
2025.02.12.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.