Elkészítés: Először célszerű a tölteléket elkészíteni, így a darának van ideje megduzzadni a pihenés alatt. A túrót összetörjük, a hozzávalókkal összekeverjük, ha szükséges, a töltés előtt javíthatunk az állagán.
A burgonyát sós vízben puhára főzzük, hűtjük. A zsemlemorzsát a zsiradékon a cukorral mérsékelt hőfokon megpirítjuk.
A langyosra hűlt burgonyát lisztezett felületre nyomjuk krumplinyomóval, hozzáadjuk a többi belevalót, sózzuk, összegyúrjuk, letakarva néhány percig pihentetjük.
Egy nagy fazékban sós vizet forralunk.
A tésztát kétfelé vesszük, egyenként kb. fél cm vastagra nyújtjuk, derelyevágóval kb. 7x7 cm-es kockára daraboljuk, a túrótöltelékkel megtöltjük. Átlósan összefogva háromszöggé alakítjuk, két szélét ujjainkkal összenyomkodjuk.
Közepesen forrásban lévő vízbe engedjük a tésztákat, amikor a víz felszínére feljönnek, kb. 1/2 percig tovább főzzük, majd tésztaszűrővel kivesszük, lecsepegtetjük, és a pirított morzsára szedjük. Megforgatjuk egyenként a morzsában (vagy összerázogatjuk az edényben),
tálra rendezzük.
Tálalásnál fahéjas porcukorral vagy fahéjas porcukorral ízesített tejföllel kínáljuk igény szerint.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.