Elkészítés: A szűzpecsenyét egészben kevés zsíron félangolosra sütjük, majd sózzuk, borsozzuk.
A visszamaradt zsiradékon az apróra vágott gombát megdinszteljük, majd zsírjára sütjük, sózzuk, borsozzuk, ha kicsit hűlt, összekeverjük a tojással és a zsemlemorzsával.
A kelleveleket sós, forró vízben 6-8 perc alatt előfőzzük, majd alaposan lecsepegtetjük.
Az elősütött húst bevonjuk a gombapéppel, beburkoljuk kelkáposztalevéllel, majd vékonyan szeletelt szalonnával. Tepsibe tesszük, kevés zsírt teszünk mellé, és forró sütőben pirosra sütjük.
A paprikás mártáshoz a hagymát finomra vágjuk, kevés zsiradékon megdinszteljük, meghintjük pirospaprikával, majd liszttel, pici vizet adunk hozzá, majd a tejfölt. Összeforraljuk, majd átturmixoljuk.
A szűzpecsenyét szeletelve a paprikás mártással és galuskával tálaljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.