Előkészítés: A citromot alaposan megmossuk, héját lereszeljük, levét kinyomjuk. Az almát meghámozzuk, magházát eltávolítjuk, húsát vékony gerezdekre vágjuk.
Elkészítés: Az almát 3,5 dl vízzel, a borral, a citromlével és a héjjal, a fahéjjal és a cukor felével felforraljuk. Lassú tűzön 3-4 percig rotyogtatjuk, és leszűrjük. A levet felforraljuk. A keményítőt elkeverjük az almalével, a léhez adjuk, és még egyszer felforraljuk. A tojásfehérjéket kemény habbá verjük, beleszitáljuk a maradék cukrot. Hozzáadjuk a léhez, és kevergetve felforraljuk. Szitán keresztül az almadarabokra szűrjük, és kihűtjük. Hidegen, esetleg citromfűlevélkével díszítve tálaljuk.
Munka: kb. 30 perc
Fogyasztható: kb. 3 óra múlva
1 adag: 167 kcal
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.