Előkészítés: A citromot alaposan megmossuk, héját lereszeljük, levét kinyomjuk. Az almát meghámozzuk, magházát eltávolítjuk, húsát vékony gerezdekre vágjuk.
Elkészítés: Az almát 3,5 dl vízzel, a borral, a citromlével és a héjjal, a fahéjjal és a cukor felével felforraljuk. Lassú tűzön 3-4 percig rotyogtatjuk, és leszűrjük. A levet felforraljuk. A keményítőt elkeverjük az almalével, a léhez adjuk, és még egyszer felforraljuk. A tojásfehérjéket kemény habbá verjük, beleszitáljuk a maradék cukrot. Hozzáadjuk a léhez, és kevergetve felforraljuk. Szitán keresztül az almadarabokra szűrjük, és kihűtjük. Hidegen, esetleg citromfűlevélkével díszítve tálaljuk.
Munka: kb. 30 perc
Fogyasztható: kb. 3 óra múlva
1 adag: 167 kcal
2025.02.15.
2025.02.12.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.