Elkészítés: Kezdésnek felteszem az olajat melegedni egy teflonedényben. Sima edényke is megteszi, de úgy nagyobb az esélye, hogy esetleg leragad az étel - na de van, aki rizikómentesen nem szeret élni. :) Közben előhalászom a többi hozzávalót (almát, gombát, joghurtot, calvadost). Ennyi idő alatt az olaj már valószínűleg jó forró lett, s esetleg megharagszik, hogy magára hagytuk, és füstölögni kezd magában. Szóval, hogy ne mérgesítsem tovább a helyzetet, bele is dobom az áldozati csirkemellet, s míg ez barnulgat, addig meghámozom és kicsumázom az almákat és fél centis karikákra vágom őket. Húsfordítás következik. A gombákat ha túl öregek akkor megnyúzom, ha túl koszosak akkor megmosom, ha egyik se, elhagyom eme műveleteket. :) A túl nagy darabokat esetleg félbenyisszantom. Ismételt húsfordítás. Ha mindkét oldala szép barna, akkor kiszedem egy tányérra, ha nem, akkor még hosszabbításban sütöm egy picit. Miután kiszedtem a mellet, az almakarikák kálváriája következik. Pár percig sütögetem őket, míg ők is színt kapnak és puhulnak egy keveset. Nem agyon sütni ám őket, mert később még szükség lesz rájuk! Ezután az alma megy a csirke mellé, s jöhet a gomba sütés. Mikor szépen megbarnultak, minden visszamászik az edénykébe és hogy a buli hangulatát fokozzam, adok nekik egy kis Calvados-t amitől a hangulat annyira felforrósodik, hogy egy gyufaszál lángjától is lángra lobban. Lehetőleg ne az edény fölé hajolva gyújtsuk meg, mert ezesetben válaszolni kell az ismerősök : ’Mi történt a hajaddal?’ ’Jaj fiam/lányom hát már te is skinhead-nek álltál?’ kérdéseire. :) Szóval amikor kihunynak a lángok, belekeverem a joghurtot és 10-15 percig rotyogtatom, amíg a csirkemell teljesen megfő. Ja s persze nem feledni a sót, borsot! Mikor kész, zutty a tányérra s jó étvágyat hozzá!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.