Elkészítés: A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, fóliába csomagoljuk, hűtőbe tesszük, míg a tölteléket elkészítjük.
Egy lábosba tesszük a reszelt almát (apró lyukú reszelőn reszeltem, mint a sajtot), rászórjuk a cukrot, a jól megmosott citrom reszelt héját és kifacsart levét. Ha felforrt és levet engedett, hozzáadjuk a darált mákot és a kekszet, összekeverjük és lehúzzuk a tűzről. Amikor kihűlt, hozzákeverjük a kemény habbá vert tojásfehérjét.
Egy 20×30 cm-es tepsit sütőoapírral kibélelünk. A tészta 2/3 részét belenyújtjuk, lekvárral megkenjük, ráhalmozzuk a tölteléket és elsimítjuk. A maradék tésztából rudakat sodrunk, és a tetejét berácsozzuk. A tetejére a cukrot a tojással kikeverjük, és a rácsokat lekenjük.
180 fokra melegített sütőben 35-40 perc alatt pirosra sütjük. Ha elkészült és kihűlt, kockákra vágjuk, és porcukorral enyhén megszórjuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.