Elkészítés: 1. Keverjük össze a lisztet a sütőporral, majd morzsoljuk el benne a margarint, gyúrjuk össze a kétféle cukorral, a jól megmosott citrom lereszelt héjával és kifacsart levével, a tojássárgájával és annyi tejföllel, hogy jól kezelhető tészta legyen belőle. Osszuk 2 részre a tésztát.
2. A tészta egyik felét nyújtsuk ki, és borítsuk kikent, morzsával vagy liszttel behintett tepsibe, majd hintsük meg zsemle- vagy kekszmorzsával.
3. A reszelt almából jól nyomkodjuk ki a levét, és keverjük össze a kétféle cukorral és a fahéjjal. A tojásfehérjét verjük kemény habbá, óvatosan forgassuk az almába, majd halmozzuk egyenletesen a morzsával behintett tésztára. A tészta másik felét is nyújtsuk ki, borítsuk az almára.
4. A tészta tetejét kenjük meg felvert tojással, villával szurkáljuk meg. 180°C fokos előmelegített sütőben 32-35 perc alatt süssük meg.
5. A süteményt langyosan, vaníliafagyival tálaljuk!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.