Elkészítés: A meghámozott almát lereszeljük, és összekeverjük 4 evőkanál citromlével.
A vajat 28 dkg cukorral és a vaníliás cukorral kb. 5 perc alatt kikeverjük, majd egyenként beledolgozzuk a tojásokat. Rászitáljuk a sütőporral meg a sóval elvegyített lisztet, és beleforgatjuk az almát.
Margarinnal kikent, liszttel meghintett 26 cm-es koszorúformába simítjuk, és előmelegített sütőben, 175 Celsius-fokon körülbelül 1 órán át sütjük.
Közben 8 dkg cukrot 0,75 dl vízzel 3-5 perc alatt sűrűre főzünk, majd a tűzhelyről lehúzva belekeverjük a whiskyt.
A koszorút kb. 5 perc pihenés után kiborítjuk, fogvájóval megszurkáljuk, és meglocsoljuk a meleg sziruppal. Hűlni hagyjuk.
A díszítéshez a 4 dkg cukrot megolvasztjuk, beleforgatjuk a mandulát, és sütőpapírra simítjuk. A porcukrot összekeverjük a citromlével, zacskóba tesszük, aminek az egyik sarkát levágjuk és a süteményre csíkokat rajzolunk. A mázt kb. 20 perc száradás után megszórjuk porcukorral és a durvára aprított grillázzsal. Tejszínhab illik hozzá.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.