Elkészítés: A piskótához a tojásokat szétválasztom, a sárgáját a cukor felével, az olajjal és a vízzel habosra kikeverem. A fehérjét a többi cukorral kemény habbá verem, a lisztet és a sütőport összekeverem. Amikor a sárgája már szép habos, hozzáadom a felvert fehérjét, óvatosan összekeverem, végül beleforgatom a sütőporos lisztet. Sütőpapírral kibélelt tortaformába simítom, és 170 fokon 25-30 perc alatt megsütöm, tűpróbával ellenőrzöm.
A krémhez a pudingport a szokásos eljárással megfőzöm a tejjel és a cukorral. Amikor kihűlt, hozzákeverem a tejfölt. A zselatint beáztatom, mikróban kicsit felmelegítemm amikor kezd kihűlni, hozzákeverem a tejfölös krémhez. A tejszínt a habfixálóval kemény habbá verem, és összekeverem a már kihűlt cirtomos krémmel.
A kihűlt piskótát 3 lapba vágom, a tortaformába töltöm be a lapokat a krémmel, mivel a krém kicsit folyós. Hűtőbe teszem pár órára, hogy kellően megdermedjen.
Ezután a kapcsos tortaformából kiveszem, és marcipánnal feldíszítem.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.