Elkészítés: 1. 30 dkg lisztet, 4 dkg cukrot, 1/4 teáskanál sót, 15 dkg apró kockára vágott vajat és 5 kanál jéghideg vizet összegyúrunk. A tésztát letakarva betesszük a hűtőbe 1 órára.
2. A formát kivajazzuk. A tészta 2/3-át kinyújtjuk, és kibéleljük vele a formát. Villával megszurkáljuk, és a hűtőbe tesszük.
3. Az almát megmossuk, meghámozzuk, negyedeljük, és a magházát eltávolítjuk. Ezek után vékony szeletekre vágjuk. A sütőt 200 fokra előmelegítjük.
4. A maradék cukrot és a lisztet elvegyítjük, hozzáadjuk a fahéjat és a szerecsendiót, majd beledobjuk az almaszeleteket. Kicsit állni hagyjuk, majd szépen a formába tesszük. A maradék vajat pedig eloszlatjuk rajta.
5. A maradék tésztát a forma méretére nyújtjuk, és befedjük vele a tölteléket. A tésztát a szélénél összenyomkodjuk, és két 1 cm átmérőjű lyukat fúrunk (az ujjunkkal) a tetejébe.
6. A tojássárgáját és a tejet elkeverjük, és megkenjük vele a tésztát.
7. Sütőbe tesszük, és 45 perc alatt megsütjük, de ekkor a sütőt 180 fokra állítjuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.