A tejet meglangyosítjuk a cukorral, majd beleszórjuk az élesztőt. Hagyjuk felfutni.
Dagasztó tálba szitáljuk a lisztet, elkeverjük benne a sót, beleütjük a tojásokat. Hozzá öntjük az élesztős tejet és a langyosra melegített vajat, végül a vaníliás cukrot.
Ha összeáll a tészta, kivesszük a dagasztó tálból és lisztezett deszkán átgyúrjuk.
Kelesztő tálba tesszük, a tetejét meghintjük kevés liszttel, konyharuhával letakarjuk. Kb. egy órát kelesztjük.
Majd kiborítjuk a lisztezett gyúró deszkára, 1 cm vastagra nyújtjuk, és 8 cm átmérőjű pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk.
A legkisebb pogácsa szaggatóval kiszúrjuk a közepét. Konyharuhával ismét letakarjuk, és 15 percig kelesztjük.
Ha az olaj felmelegedett, kisütjük benne a megkelt fánkokat. Papírtörlőre kiszedjük. A sütésnél arra vigyázzunk, hogy az olaj ne legyen túl forró, mert akkor hirtelen sül a fánk és a közepe nyers marad.
Egy mély edényt félig megtöltünk vízzel, felforraljuk, majd belerakunk egy akkora tálat, amely nem lóg bele a vízbe. Beletördeljük a csokit, belerakjuk a vajat és az olajat. Vízgőzfelet megolvasztjuk , összekeverjük, majd egyenként belemártjuk a fánkokat. A sütemények tetejét megszórjuk színes torta darával.
Megjegyzés
Ebből a tésztából, még sima fánk is készült a kislányom kérdésére, isteni finom!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.