Elkészítés: Kevés olajon megpirítom az apró kockákra vágott szalonnát, majd kis lángon megpárolom vele együtt a hagymát és a fokhagymát. Belemehet 1 csapott evőkanálnyi kakukkfű is. Ezután beledobjuk a felkockázott krumplit, és felöntjük annyi vízzel, hogy bőven ellepje. Ha van, alaplével, ha nincs, mehet bele egy leveskocka.
Ha a krumpli megfőtt, beleteszem a kukoricát és a tejszínt, jól elkeverem és összeforralom kicsit, és felöntöm még annyi vízzel, amennyi kell, hogy elég híg legyen. Sózom, borsozom.
Ezután kiveszem a sűrűje felét egy szűrőlapáttal, félreteszem, és a levest leturmixolom. Ha megvan, visszamegy a kiszedett kukorica/krumpli/szalonna, egyet forralok rajta, és már kész is.
Petrezselymet, metélőhagymát lehet rá szórni esetleg tálaláskor.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.