Elkészítés: A lisztet, a sütőport, a sót és a cukrot egy tálban összekeverem. Ezután egy másik tálban a tojást felverem, majd hozzákeverem a tejet és az olvasztott vajat. Ezután ezt a tejes-vajas masszát hozzákeverem a lisztes masszához, majd jól eldolgozom vagy robotgéppel elkeverem.
Egy tapadásmentes serpenyőt közepes lángon felmelegítek, majd egy kis olvaszott vajjal kikenve beleteszek körülbelül 1/3 merőkanál masszát. Eligazgatom szép kerek formára, kb. 3-4 mm vastagságúra, majd addig sütöm, míg a tészta elkezd bugyborékolni. Ekkor lehet megfordítani, a másik oldalát is megsütöm (ennek már kevesebb idő kell). Ezt addig folytatom, amíg a massza elfogy.
Tálalhatom tejszínnel megöntözve és kakaóporral megszorva, csokikockákkal díszítve, de a klasszikus juharfasziruppal vagy gyümölcsökkel is nagyon finom. Jó étvágyat!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.