Elkészítés: Egy nagyobb lábasba teszem a vajat, a cukrot, a tojásokat és 10 dkg tördelt étcsokit, gyenge tűzön folyamatos keverés közben összeolvasztom őket. Amikor egynemű, sűrű masszát kapok, leveszem a tűzről, és összekeverem a sós, szódabikarbónás liszttel, majd kivajazott, kilisztezett formába öntöm.
160 fokon 25-35 percig sütöm. Mikor kész, pár percig még a lekapcsolt, csukott sütőben hagyom. Majd kiveszem, óvatosan rácsra teszem. Csak mikor kihűlt, akkor vágom félbe.
Közben vízgőzön felolvasztom a maradék csokoládét, mikor már nem forró, belekeverek egy kis tejfölt (a tejföl az eredeti receptben nincs benne, de nekem jobban ízlik így a krém). A félbevágott süteménylapra először a lekvárt, majd annak a tetejére a csokis krémet kenem. Aztán ráteszem a tetejét, és megszórom porcukorral. Vagy csokit csorgatok rá. Vagy lekvárt, krémet teszek a tetejére is – vagy ami épp tetszik. :)
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.