Elkészítés: A mandulákat egy sütőpapírral borított tepsin szétterítem, 180 fokra előmelegített sütőben néhány perc alatt enyhén megpirítom – így felszabadul a mandulaszemekben rejlő illóolaj, melynek köszönhetően igen aromás is lesz a végeredmény. A kandírozott cseresznyét felaprítom. A már langyosra hűlt mandulához keverem a citrushéjat és a cseresznyedarabkákat.
Egy nagy gáztepsit sütőpapírral borítok. A sütőt 180 fokra előmelegítem. A lisztet tálba szitálom, hozzáadom a sütőport, összekeverem.
A puha vajat, cukrot, tojást, a narancslikőrt keverőtálba halmozom, hozzáreszelem a citromhéjat, belekeverem a vanília kivonatot, ez egészet fakanállal alaposan kikeverem. Ekkor mehet bele a késhegynyi fahéj, csipet só, majd a sütőporral elegyített liszt. Lágy, piskótára emlékeztető tésztát kapok. Belekanalazom az előkészített mandulás keveréket. A tésztát elfelezem. Az egyik feléből kanállal szép hosszú, kb. 3-4 cm széles csíkot formálok a tepsi egyik felére, majd ugyanígy járok el a tálban maradt maradék tésztával is. A kissé göcsörtös tésztarudakat egy vizes fémkanál hátával kiegyenesítem.
Az előmelegített sütőben 25-30 percet sütöm, de a sütőt nem zárom el. A még puha rudakat deszkára fektetem. A kiemelésnél óvatosan érdemes eljárni, mert könnyen törik. Egy lapos fakanalat csúsztatva a rúd alá azonban ez a baleset megelőzhető.
A rudakat nagyjából 1 cm-es szeletekre vágom, a szeleteket a vágási felületükre fordítva szépen visszarakosgatom a tepsibe (ez a mennyiség szépen ki is tölti a felületet). Visszateszem a forró sütőbe 5 percre, majd minden szeletet átfordítok, hogy a másik oldaluk is szépen megpiruljon, és újabb 5 percet töltenek a sütőben. A ropogós cantuccinikat rácson hagyom kihűlni. Frissességüket akár hetekig őrzik jól záródó dobozban.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.