Elkészítés: A mézes tekercshez a 6 tojássárgáját kikeverjük a mézzel, majd hozzávegyítjük a lisztet, a kakaót és a felvert tojásfehérjéket. Egy nagy gáztepsiben megsütjük, majd hűlni hagyjuk.
A tekercs középső része 4 különálló darabból, 2 őzgerincformában sütött tésztából készül. Ehhez a tojásfehérjéket gőz fölött a cukorral kemény habbá verjük, a gőzről levéve a tojássárgákkal lazán belevegyítjük. Ezt követően a masszát kétfelé vesszük, az egyik felét a 2 csomag vaníliás, a másikat a 2 csomag puncsos pudinggal összekeverjük. Őzgerincformában megsütjük.
Kihűlés után kiborítjuk őket, középen hosszában mindkettőt elvágjuk, a feleket egymás mellé fordítjuk, majd azokat a lapos felükkel ismét egymáshoz illesztjük úgy, hogy ne azonos színűek kerüljenek egymás mellé.
Összerakás előtt a vágott felületüket megkenjük a csokoládépudingból, 5 evőkanál cukorból, 4 dl tejből és 1 egész tojásból főzött, majd 12,5 dkg margarinnal kikevert krémmel.
A vaníliapudingból hasonlóan készítünk sárga krémet, és ezzel pedig a már a kihűlt mézes lapot kenjük meg.
Végül az őzgerincekből készült hengert rátesszük a megkent mézes piskótára, és beletekerjük. Ha a tészta súlyánál fogva szét akarna dőlni, 3 helyen kössük össze, és 1 órára tegyük hűtőszekrénybe.
Végül csokival bevonva, kókuszreszelékkel megszórva, szeletelve kínáljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.