Előkészítés: A teában elkeverjük a mézeskalács fűszerkeveréket, a citrom héját, és 1 órára beleáztatjuk az aszalt szilvát. A húst éles, hosszú pengéjű késsel a lehető legnagyobb lappá vágjuk (kérjük meg a hentest!). A petrezselymet leöblítjük, apóra vágjuk.
Elkészítés: A húst kiterítjük, rászórjuk a petrezselymet, kiveszünk 12 szem aszalt szilvát a pácléből, és szétosztjuk a húson. Megszórjuk az ételízesítővel, feltekerjük, és konyhai cérnával megkötözzük. A sütőt 200 C-fokra (gázsütő 3. fokozat) előmelegítjük. Felforrósítjuk az olajat, a húst körös-körül megpirítjuk benne, majd lefedhető tűzálló tálba/tepsibe fektetjük. A serpenyőbe öntünk 5 dl vizet, beledobjuk a sülthússzaft-kockát, és felforraljuk. A levet a húsra öntjük, lefedjük az edényt, és a húst a sütőben kb. 70 percig sütjük. Kisebb edényben felforrósítjuk a vajat, és belekeverjük az almalekvárt (ribizlilekvár is jó). A húsra kenjük, és fedetlenül pirosra sütjük (esetleg grillezzük). A pecsenyelevet tálkába szűrjük. A maradék aszalt szilvát kis kockákra vágjuk, és a pecsenyelében felforrósítjuk. Ha túl híg, étkezési keményítővel besűrítjük. A húst szeletekre vágjuk, a szósszal leöntjük, és burgonyagombóccal körítve kínáljuk.
Munka: kb. 30 perc
Fogyasztható: kb. 1 óra 45 perc múlva
1 adag: 816 kcal
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.