Elkészítés: A töltelékhez a szilvát apróra vágjuk, és egy edénybe öntjük. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, és jól elkeverjük.
A tésztához a lisztben elvegyítjük az élesztőt, és egy keverőtálba öntjük. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, és konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) 2 perc alatt jól összedolgozzuk. Egy sárgabarack nagyságú adagot egy enyhén belisztezett munkalapon kinyújtunk, és karácsonyi motívumokat szaggatunk belőle. A megmaradt tésztadarabokat a nagy adag tésztához gyúrjuk, és hengerré formáljuk. Egy enyhén belisztezett munkalapon négyszög (40x35 cm) alakúra nyújtjuk, és rákenjük a tölteléket úgy, hogy 1 cm peremet szabadon hagyunk. A tésztát a hosszabbik oldalánál feltekerjük, és egy kivajazott és sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük. Ügyeljünk rá, hogy a varrat alulra kerüljön! A koszorú végeit egymásba nyomkodjuk, és megkenjük a tojássárgájával kikevert tejjel. Ezután ráhelyezzük a kiszaggatott motívumokat, és azokat is megkenjük a tejes tojással. A tésztát meleg helyre tesszük, és állni hagyjuk, amíg kétszeresére nő. Ha megkelt, előmelegített sütő középső részében kb. 35-40 perc alatt megsütjük. (Alsó és felső sütés: kb. 180 fok, légkeveréses: kb. 160 fok, gáz: 2-3. fokozat.) Sütés után a süteményt sütőrácson hagyjuk kihűlni.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.