Elkészítése: A grépfrútot megmossuk és meghámozzuk. Egy kis darab héjat – miután fehér bundáját is lefejtettük róla – elfelezünk. Az egyik felét gyufaszálnyi csíkokra, a másikat finomra vágjuk. Előbbit leforrázva félrerakjuk. Utóbbit tálba szórjuk, a borecettel, a kukoricacsíra-olajjal összekeverjük, megsózzuk, megborsozzuk. A grépfrútot tovább hámozzuk, tehát körben fehér húsát is levágjuk. Ha már teljesen „kopasz”, egy tál fölött kifilézzük, vagyis a gerezdeket elválasztó vékony hártya mentén bevágva, a gyümölcs húsát – a filéket – kiemeljük. Rostos vázát kissé kinyomkodjuk, mert akkor jó, ha azzal együtt, ami filézés közben a tálba csöpögött, 2 evőkanálnyi lesz belőle; ezt az ízes olajhoz öntjük. Az avokádót félbevágjuk, közben magját kiszedjük, húsát kanállal a héjból egyben kiemeljük, vékonyan fölszeleteljük. 4 tányéron a grépfrútfilékkel váltogatva elosztjuk. Az olajos öntettel meglocsoljuk, a csíkokra metélt narancshéjjal és salátával díszítjük. Pirítóst is kínálhatunk hozzá.
Elkészítési idő: 15 perc
1 adag 832 kJ, 199 kcal
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.