Elkészítés: A tortaalaphoz a zabpelyhet kb. 1 órára beáztatjuk annyi rizsitalba, amennyi ellepi, majd addig főzzük, amíg nyálkás és puha lesz. A tésztát sütőpapírral kibélelt tortaformába öntjük, és 190 fokon megsütjük. Mikor a széle aranybarna, kivesszük a sütőből, és amíg kihűl, elkészíthetjük a tölteléket, mázat.
A tölteléket szerettem volna színezni, de természetes módon, - sajnos a zöldségek közül is a legmagasabb fruktóztartalmúak jók erre. Ezért vettem a céklából csak egy kis gerezdet, ha valaki többet is használhat, tegye, mert akkor még erősebb színeket kap. A cékladarabkát tehát egy kis vízben megfőzzük, a megfőtt zöldséget későbbre elcsomagoljuk a picinek, a színes levet pedig félretesszük.
Fogunk 2 fazekat, mindkettőbe beletöltjük az 1-1 liter rizsitalt, és hozzáadjuk a 1-1 vaníliarúd kikapart belsejét és héját. Amikor felforrtak, beleöntjük a 25-25 dkg búzadarát, és pár perc alatt készre főzzük. A vaníliarúd héját közben kivesszük a masszából, és az egyik fazékba belecsorgatjuk a céklalét. Ez lesz a színes töltelékünk. Az 1 gerezd céklától a massza enyhén csokibarna árnyalatú lesz.
A tortaformában pihenő zabpelyhes alapra rásimítjuk a fehér színű tejbegríz réteget, majd a barnát, a tetejét pedig megint fehérrel kenjük le, és még ki sem hűlt, amikor a torta tetejére a barna masszából díszeket nyomhatunk egy dísznyomó vagy egy kis zacskó segítségével. A zacskó végét cikk-cakkosra vágjuk vagy csak levágjuk, beletöltjük a masszát, és kinyomva azt feldíszítjük a süteményt, így igazi elsőéves szülinapi tortát varázsolhatunk belőle annak, aki nem ehet gyümölcsöt, tejszínhabot, cukrot stb.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.