Elkészítés: A babot előző este érdemes hideg vízbe beáztatni, így előbb puhára fő majd.
A zöldségféléket megpucoljuk, ízlés szerinti méretűre felvágjuk, a szalonnát kisebb kockákravágkuk. Egy fazékba beletesszük a babot, az összes zöldségfélét, a felkockázott szalonnát és az egész krumplit (krumpli magába szívja a puffasztó dolgokat). Felöntjük bőséges mennyiségű vízzel, ízesítjük, és lassú tűzön puhára főzzük.
Az olajból és a lisztből világos rántást készítünk, belenyomjuk a fokhagymát, megszórni a pirospaprikával. Kicsit hűlni hagyjuk, majd felengedjük egy kevés levessel, és állandó keverés mellett a levesbe öntjük. Jól kiforraljuk, és még pár percig főzzük.
Tálalás előtt az egész krumplit, a vöröshagymát és a zöldségzöldeket kiszedjük a levesből, majd úgy kínáljuk.
2025.02.15.
2025.02.12.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.