Előkészítés: A hagymát megtisztítjuk, felkarikázzuk. A kaprot és a mentalevelet apróra vágjuk. A mélyhűtött hüvelyeseket szobahőmérsékleten hagyjuk kissé felengedni. Az articsókaszíveket lecsepegtetjük, félbevágjuk. Az újhagymát apróra daraboljuk.
Elkészítés: Nagy edényben felhevítjük az olajat. Beletesszük a hagymát, és kis lángon addig kevergetjük (kb. 5 perc), amíg aranyló és puha lesz. Beletesszük a babot, a vizet, a citromlevet. Felforraljuk, majd kis lángon lefedve félpuhára főzzük. Hozzáadjuk a borsót, az articsókaszívet és a zöldfűszereket. Kis lángon fedő alatt addig főzzük, amíg a borsó kissé megpuhul, de nem fő szét. Levesszük a tűzről, belekeverjük az újhagymát, sózzuk, borsozzuk. Melegen sültek mellé kínáljuk. Egytálételnek is fogyasztható.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.