Elkészítés: A palacsintához valókat (30 dkg liszt, 1 tojás, 2,5 dl tej, 1 teáskanál só, sütőpor, 1 dl joghurt, 5 dkg vaj) összeturmixoljuk. A babot beletesszük a tésztába, majd olajban 1-1 evőkanálnyi mennyiséget megsütünk. A másik verzió kissé időigényesebb, de szebb lesz a végeredmény: a babot lecsepegtetjük, majd miután belekanalaztuk a tésztát serpenyőbe, tetszőleges mintázatban elhelyezzük a babszemeket.
A sajtmártáshoz besamelt készítünk: egy serpenyőben 1 dkg vajat olvasztunk és hozzáadunk 1 dkg lisztet, világosra pirítjuk, majd hozzáadunk kb. 2 dl tejet. Simára keverjük a szószt, majd teszünk bele sót, mustárt és sajtot. Ha túl sűrű lenne a mártás, tejjel hígítjuk. Csipet kurkumától szép sárga lesz a mártás.
A kisült palacsintakorongokat a mártással tálaljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.