Elkészítés: A leöblített és papírtörlővel leszárított, hártyáktól megtisztított bélszínt kb. kétujjnyi szeletekre darabolom. Kézzel kicsit meglapogatom, mustárral, őrölt borssal, olajjal pácot készítek, a húsdarabokat bekenem, kis dobozba teszem, közé hagymakarikákat helyezek. Feltöltöm olajjal, és hűtőben több napig érlelem. Annál finomabb lesz, minél tovább pácolódik, ha van türelem, 4-5 nap alatt lesz az igazi, természetesen korábban is elkészíthető.
A főzés kezdetén a zsemlét vagy kenyeret cm-es vastagra szeletelem, a fazonját a hús méretéhez igazítom, szárazon megpirítom, ez lesz a kruton a hús alá.
A húst a pácból kiveszem, a felesleges pácot papírtörlővel letörlöm, körétekerem a bacont, fogvájóval rögzítem, tapadásmentes serpenyőben felhevített olajban mindkét oldalát félidőben megfordítva (nem villával) 10-12 perc alatt megsütöm. A megsült húsokat a krutonra helyezem.
Közben a libamájat felszeletelem, enyhén sózom, borsozom, kevés majoránnával meghintem, a visszamaradt pecsenyelében rövid idő alatt mindkét oldalát megsütöm, a húsok tetejére teszem.
A húsból visszamaradt pecsenyeszaftra kevés vizet öntök és felmelegítem, hogy a sütőedény aljáról a letapadt pecsenyeízek feloldódjanak, közben egy másik kis edényben kevés vajon a durvára tört borsot megfuttatom, majd ráöntöm a feloldott pecsenyelét, hozzáadom a bort, a tejszínt és a mustárt, rövid lére forralom, csipet cukorral ízesítem.
Tálalásnál a húst a krutonnal és a libamájjal tányérra teszem, ízlés szerinti körettel és a borsmártással kínálom.
2025.02.15.
2025.02.12.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.