Elkészítés: A kacsát szétdaraboljuk, a mellcsontról a húst lefejtjük. A mellcsontból és az aprólékából (a
szárnya végét is érdemes levágni) nagyon finom levest lehet készíteni. A zsírosabb bőröket kisüthetjük tepertőnek.
A húsosabb részeket behasogatjuk, a mellet felszeleteljük (egyébként vastag lesz), majd egyenként megszórjuk sóval.
Készítünk egy fűszerkeveréket pirospaprika, őrölt kömény, bors, ételízesítő és majoranna keverékéből. Ezzel a fűszerkeverékkel beszórjuk a húsdarabokat.
A tepsi aljára helyezünk néhány szelet szalonnát. A hagymát és a sárgarépát karikára vágjuk, majd kevés ételízesítővel megszórjuk, ráteszünk baconszeleteket, utána rárakjuk a húst, majd erre is szalonna kerül.
Kevés vizet aláöntünk, beborítjuk alufóliával, és forró sütőben puhára pároljuk.
Ha megpuhult, levesszük az alufóliát, 1-2 kanál sört vagy vörösbort lehet rá locsolni, és ropogósra sütjük. A sütési idő függ a kacsa „életkorától”.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.