Elkészítés: A kacsát szétdaraboljuk, a mellcsontról a húst lefejtjük. A mellcsontból és az aprólékából (a
szárnya végét is érdemes levágni) nagyon finom levest lehet készíteni. A zsírosabb bőröket kisüthetjük tepertőnek.
A húsosabb részeket behasogatjuk, a mellet felszeleteljük (egyébként vastag lesz), majd egyenként megszórjuk sóval.
Készítünk egy fűszerkeveréket pirospaprika, őrölt kömény, bors, ételízesítő és majoranna keverékéből. Ezzel a fűszerkeverékkel beszórjuk a húsdarabokat.
A tepsi aljára helyezünk néhány szelet szalonnát. A hagymát és a sárgarépát karikára vágjuk, majd kevés ételízesítővel megszórjuk, ráteszünk baconszeleteket, utána rárakjuk a húst, majd erre is szalonna kerül.
Kevés vizet aláöntünk, beborítjuk alufóliával, és forró sütőben puhára pároljuk.
Ha megpuhult, levesszük az alufóliát, 1-2 kanál sört vagy vörösbort lehet rá locsolni, és ropogósra sütjük. A sütési idő függ a kacsa „életkorától”.
2025.02.15.
2025.02.12.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.