Elkészítés: Az élesztőt felfuttatjuk a tejben a cukorral, majd összekeverjük a liszttel, a sóval, a vajjal. Addig gyúrjuk, míg rugalmas, sima tésztát kapunk. Ezután hosszúkás tömböt formálunk, ezt 16 részre osztjuk, és kb. 35-40 cm hosszú rudakat sodrunk mindegyikből úgy, hogy a középen vastagabb legyen. Pereceket formázunk (lisztezés nélkül), 15 percig kelesztjük.
Felforraljuk a vizet, nagyon óvatosan beletesszük a szódabikarbónát. A pereceket ebben a forrásban lévő vízben kb. 15-20 másodpercig főzzük, majd szűrőkanállal kivesszük, és a vastagon kikent tepsire tesszük. A vastagabb résznél bevágjuk, megszórjuk nagyszemű sóval, és 15 percig kelesztjük.
180 fokra előmelegített sütőbe tesszük, 18-20 perc alatt aranybarnára sütjük.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.