Elkészítés: 1. Serpenyőben 5 dkg vajat hevítünk, ehhez adjuk az aprított vöröshagymát, és kis lángon üvegesre pároljuk. A csirkemájat megtisztítjuk, felaprítjuk, a hagymához adjuk. Amikor a máj elkezdett puhulni, hozzáadjuk az aprított fokhagymát, majd a fűszereket, és ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. A májat kb. 5 perc alatt puhára pároljuk.
2. Amint a máj megfőtt, turmixgépbe öntjük, és a banánhússal krémesre turmixoljuk. Közben 10 dkg kis kockákra vágott vajat adagolunk hozzá, hogy egészen krémes, kenhető állagú legyen. Kóstoljuk meg, ha szükséges, még ízesíthetjük.
3. A májpástétomot kisméretű szufléformákba adagoljuk. A maradék 5 dkg vajat felolvasztjuk. A pástétomok tetejére 1-1 kis zsályalevelet teszünk, és erre csurgatjuk az olvasztott vajat. Ez egyrészt szép díszítés, másrészt a vaj segít lezárni a pástétomot. Hűtőben legalább 2 órát hagyjuk dermedni.
4. Az olajjal és a balzsamecettel elvert salátával és a bagettel fogyasztjuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.