Elkészítés: 1. Serpenyőben 5 dkg vajat hevítünk, ehhez adjuk az aprított vöröshagymát, és kis lángon üvegesre pároljuk. A csirkemájat megtisztítjuk, felaprítjuk, a hagymához adjuk. Amikor a máj elkezdett puhulni, hozzáadjuk az aprított fokhagymát, majd a fűszereket, és ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. A májat kb. 5 perc alatt puhára pároljuk.
2. Amint a máj megfőtt, turmixgépbe öntjük, és a banánhússal krémesre turmixoljuk. Közben 10 dkg kis kockákra vágott vajat adagolunk hozzá, hogy egészen krémes, kenhető állagú legyen. Kóstoljuk meg, ha szükséges, még ízesíthetjük.
3. A májpástétomot kisméretű szufléformákba adagoljuk. A maradék 5 dkg vajat felolvasztjuk. A pástétomok tetejére 1-1 kis zsályalevelet teszünk, és erre csurgatjuk az olvasztott vajat. Ez egyrészt szép díszítés, másrészt a vaj segít lezárni a pástétomot. Hűtőben legalább 2 órát hagyjuk dermedni.
4. Az olajjal és a balzsamecettel elvert salátával és a bagettel fogyasztjuk.
2025.02.15.
2025.02.12.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.