Előkészítés: A zselatint a csomagon olvasható utasítás szerint beáztatjuk, és 10 percig pihentetjük. A tejből elveszünk 6 evőkanállal, és elkeverjük benne a pudingport.
Elkészítés: A maradék tejet a cukorral felforraljuk, és a kikevert pudingport beledolgozzuk. Még egyszer felforraljuk, és félrehúzzuk. A zselatint fél dl vízzel felforraljuk, és a pudingba keverjük. A tálat hideg vízbe állítjuk, és a masszát kevergetve kihűtjük. Ha kihűlt a krém, a tejszínt kemény habbá verjük, és a krémbe forgatjuk. Belekeverjük a barackokat. Kibélelünk folpackkal egy kupola formájú tálat (ami a pereménél kb. 24 cm átmérőjű), belesimítjuk a krémet, és kb. 3 órára hidegre tesszük. Kibéleljük sütőpapírral egy 24 cm átmérőjű kapcsos tortaforma alját. A sütőt 180 fokra (gázsütő 2. fokozat) előmelegítjük. A tojásokat a cukorral, 2 evőkanál vízzel legalább 8 percen keresztül habosra keverjük. Összekeverjük a lisztet a sütőporral, és a masszába szitáljuk. Az egészet a tortaformába simítjuk, és a sütőben 20-25 percig sütjük. Rácsra borítjuk, és kihűtjük. A barackokat megmossuk, kettévágjuk, kimagozzuk, a gyümölcshúst kockákra vágjuk. Meglocsoljuk a likőrrel, és 30 percig állni hagyjuk. A díszítéshez a csokoládét lereszeljük. A tejszínt a vaníliás cukorral és a habfixálóval kemény habbá verjük. A barackot megmossuk, vékony gerezdekre vágjuk. A krémet óvatosan a piskótára borítjuk, lehúzzuk róla a fóliát, és a tejszínnel, a barackgerezdekkel díszítjük. Végül megszórjuk a csokoládéval, és néhány mentalevelet is tehetünk rá.
Munka: kb. 45 perc
Fogyasztható: kb. 4 óra múlva
1 szelet: 271 kcal
2025.02.15.
2025.02.12.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.