Elkészítés: 1. A tésztához a tejet langyosítsuk meg, adjunk hozzá 2 dkg porcukrot, morzsoljuk bele az élesztőt, és hagyjuk felfutni. A lisztet dolgozzuk össze 1 csipet sóval, a tojássárgájával, a maradék porcukorral és a felkockázott vajjal. Végül adagonként adjuk hozzá az élesztős tejet is, és dagasszuk sima, rugalmas tésztává. Tegyük a hűtőbe 30 percre.
2. Nyújtsuk ki a tésztát 4 mm vastag téglalappá, és vágjuk fel 24 db 8 x 8 cm-es lapra.
3. A töltelékhez keverjük krémesre a túrót a porcukorral, a tojással, a citrom reszelt héjával és kifacsart levável. Tegyünk mindegyik tésztanégyzetre 1-1 kanál túrókrémet, erre 1-1 felezett sárgabarackot. Hajtsuk rá a tészta széleit, tapasszuk jól össze, majd helyezzük a batyukat sütőpapírral bélelt tepsire. Kenjük le felvert tojással, szórjuk meg a mandulával.
4. Süssük 180 fokon kb. 20 percig.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.