Elkészítés: A nyársak:
1. Négy szelet húst vágok, majd kiklopfolom nem túl vékonyra, és megsózom mindkét oldalán.
2. Csak az egyik felét kenem be a húsoknak mustárral, zúzott fokhagymával.
3. Meghintem borssal, szerecsendiót reszelek a darabokra, és a tépkedett/vagdosott bazsalikomot is rájuk szórom.
4. Feltekerem henger alakban, mint a képen is láthatjátok, egymás mellé helyezem a húsokat, és 4 egyenlő részen átszúrom. Egy éles késsel 4 részre vágom, hogy a nyárson maradjanak, egymás mellett felszúrva a kicsi húscsigák.
5. Olajat hevítek, és 3-3 perc alatt oldalanként, közepes lángon készre sütöm.
A burgonya köret:
1. A burgonyákat héjastól megfőzöm (nem túl puhára), majd megpucolom, és 4 egyenlő, vastagabb szeletre vágom.
2. Az fűszerágacskákat megmosom, majd a burgonya egyik oldalára helyezem, és kicsit rányomkodom.
3. Kevés olajon a fűszeres felével a serpenyőhöz (asztali grillhez) nyomom a burgonyát, és aranyszínűre sütöm mindkét oldalát nagy lángon.
A saláta:
1. A megmosott, megpucolt zöldségeket nagyobb kockákra vágom, az egész magozott olívabogyót hozzáadom.
2. Megsózom, oregánót szórok rá, a borecettel és az olívaolajjal nyakon öntöm a színes egyveleget. Jól összekeverem, és a hűtőbe teszem egy fél órára.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.