Elkészítés: A krumplikat megmostam, héjastul 180 fokra előmelegített sütőben nagyjából 45 perc alatt puhára sütöttem. Még azon melegében meghámoztam, burgonyanyomón áttörtem. A bazsalikomlevelek közül néhányat félretettem a tálaláshoz, a többit felaprítottam.
A keményítővel, sóval, borssal, szerecsendióval meghintettem a még meleg áttört krumplit, kissé összekevertem, majd hozzáadtam a tojássárgáját, az aprított bazsalikomleveleket és az olvasztott vajat. Az egészet összedolgoztam, majd 5 cm átmérőjű tallérokká formáztam. A tálcát megszórtam kukoricakeményítővel, erre sorakoztattam a tallérokat.
Az olajat egy nagyobb serpenyőben felhevítettem, a kis tallérok mindkét oldalát 2-3 perc alatt aranyszínűre sütöttem. Friss bazsalikomlevelekkel tálaltam.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.